A Zanati út az már Zanat? - Ön is megválaszolhatja a kérdést

Egy szupermarketlánc szerint igen.

"Többeket meglepett, hogy a legutóbbi felújítása után a szombathelyi Pick-telep melletti Penny áruház Zanat nevet kapott. Hol van még onnét Zanat?"

Ez az olvasói levél érkezett szerkesztőségünkhöz, ahol rögtön azzal vitát kavart, hogy érdemes-e foglalkozni vele.

Merthogy egy cég annak nevezi el az üzletét, aminek akarja. És az út tényleg Zanatra visz.

Ugyanakkor furcsa megtévesztés, főleg annak aki nem szombathelyi. Én a tizedik évemet rúgom ebben a városban és én sem tudtam sokáig, hogy mi hol kezdődik, hol ér véget. Azt hittem Zanat is olyan, mint a Minerva vagy a Stromfeld. Hát most erre, mire végre sikerült elkülöníteni a Derkót Oladtól, megint megkeverik itt az embert, hogy a Zanati közepére odaraknak egy Penny Zanatot. Most akkor ez mégis Zanat?

Én, fogadott szombathelyiként felszisszentem a helytelen információn, mert már én is tudom: Zanat bizony még jó pár kilométerrel odébb kezdődik. A Zanati út éppen csak olyan, mint a Körmendi út, csak az előbbi Zanatra, ez utóbbi Körmendre visz. Így a Penny Zanat - most már annyiszor leírtam a Zanat szót, hogy kezdi szépen lassan értelmét veszíteni - igazából Zanati úti Penny lehetne.

Penny Zanat - vagy nem?
Olvasói fotó

A névötlet saját, most találtam ki, nagyon egyedi és frappáns, de igazából akárhányszor errefele jövünk bevásárolni, mindig így emlegetjük: a Zanati úti Tesco, a Zanati úti Lidl, a Zanati úti Penny. Mert a Zanati út még nem Zanat. Ugye?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem