Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Szentgotthárd is adományokat gyűjt az adventi díszkivilágításhoz

Egymilliót kell összegyűjteniük. Szombathelyen már összejött a szükséges 10 millió.

Szentgotthárdon hagyományosan a városközpontnak számító Széll Kálmán téren szerelik fel az adventi díszkivilágítást. A térrel szorosan egybekapcsolódik a katolikus templom és a polgármesteri hivatal épülete előtti terület, az ott álló fákat is feldíszítik.

Már ha van rá pénz. A jelenlegi helyzetben csak korlátozottan van, a városi képviselő-testület elé az a határozat került, hogy csak a Széll Kálmán téren felállítandó mindenki karácsonyfájára, és a templom előtti két magnóliafára szerelnek díszfényeket.

Ezt azonban nem mindenki támogatta, köztük volt Vörös Gábor is. A képviselő lapunknak elmondta,

a jelenlegi nehéz helyzetben szükség van arra, hogy a szentgotthárdiak lássák az advent fényeit, érezzék a hangulatát,

ő ezért nem szavazta meg a javaslatot.

Adventi kivilágítás Szentgotthárdon, 2021-ben
Forrás: Youtube

A teljes díszkivilágítás 1,2 millió forintba kerül, ennek nagy része a fel- és leszerelésre megy el. Az önkormányzat azonban takarékosságra kényszerül, és az ígéretek szerint a kormány azokat a településeket támogatja, ahol takarékossági intézkedéseket vezetnek be.

Így született meg a testületi határozat, ami alapján egymillió forintot kell összegyűjteni adományokból, és akkor a megszokott módon ki tudják világítani a városközpontot.

Vörös azt is elmondta, a képviselő-testület megkérte a polgármestert, hogy levélben keresse meg az érintett vállalkozókat.

Az egymillió forintot november 16-ig kell összegyűjteni,

ha sikerül, akkor az önkormányzat megrendeli az adventi díszkivilágítást.

Szombathelyen a vállalkozók segítettek

A helyzet annyiban hasonlít a szombathelyihez, hogy először a megyeszékhelyen sem terveztek idén díszkivilágítást. Ezt tartalmazta az a 74 pontos takarékossági csomag, amit szeptember végén fogadott el Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés 2022. September 29. 16:57 a városi közgyűlés. Adventi vásárt ugyanakkor terveztek, hiszen az bevételt jelent a városnak, már az időpontját is meghatározták. Megvan az idei szombathelyi adventi vásár időpontja! 2022. October 06. 07:30

Így viszont furcsa lett volna a helyzet, ezért az önkormányzat vállalkozókat keresett meg, a vásározók belső gyűjtést indítottak, a városvezetők is belenyúltak a zsebükbe, és össze is jött a szükséges összeg. Szombathelyen mégis lesz adventi díszkivilágítás, összedobták rá a pénzt 2022. October 20. 15:28

A szombathelyi díszkivilágítás mintegy 10 millióba kerül, és itt sem a működtetés kerül sokba, hanem a fel- és leszerelése. Az idei Fő téri karácsonyfára 11 ingyenes felajánlás érkezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet