Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Hairrel, Tolcsvay Lászlóval, Csernus Imrével, Dumaszínházzal várja a tavaszt az Agora Savaria

A programbemutató sajtótájékoztatón először szerepelt a nyilvánosság előtt az Agora igazgatójaként Horváth Zoltán.

Jön a tavasz, ezt nem csak Suri, a gólya megérkezése Suri, a gólya megérkezett Vassurányba 2020. February 11. 15:19 és az enyhe, napsütéses idő jelzi, hanem az is, hogy az Agora Kulturális Központ háromnegyed órás sajtótájékoztatón mutatta be a tavaszra tervezett programokat. Több mint száz programmal készülnek, hosszú volt a felsorolás, az esemény elejét és végét a Savaria Slam Poetry tagjai színesítették rövid műsorukkal.

Agora Sajtótájékoztató 2020
Nagy Zoli

Persze, a lényeg a beszédeken van ilyenkor, Horváth Soma kultúráért (is) felelős alpolgármester azzal kezdett, a tavaszi programok tükrözik az Agora jelszavát: "Minden, ami kultúra" . Kiemelte, hogy egyre több lesz az MSH-ban a saját szervezésű program, mi tesszük hozzá, hogy sok koncertnél az Agora csak a helyszínt adja bérbe. Ezen azonban most változtatnak, legalábbis valamennyire.

Agora Sajtótájékoztató 2020
Nagy Zoli

Azt is megemlítette, hogy jövőre új helyszín csatlakozik a kulturális központhoz, a Víztorony Ilyen a szombathelyi víztorony a téli napsütésben 2020. February 12. 20:01 , aminek turisztikai és kulturális hasznosításán már dolgoznak. És bemutatta Horváth Zoltánt, az Agora új, január végén kinevezett Horváth Zoltán lett az Agora Kulturális Központ igazgatója, Bokányi Adriennt pénzügyi tanácsnoknak nevezték ki 2020. January 30. 08:32 igazgatóját, aki február 1-jén állt munkába.

Agora Sajtótájékoztató 2020
Nagy Zoli

Horváth részletesen is elmondta a programot, ebből most csak kiemelünk néhányat. Például azt, ami most hétvégén lesz, és Szombathelyen először. Évek óta zajlik az országban a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat, Szombathely most csatlakozik először.

Agora Sajtótájékoztató 2020
Nagy Zoli

Február 14-től 16-ig sok esti program lesz, köztük a Savaria mozi Oscar After Partyja pénteken, ahol az idei Oscaron kiemelkedő filmeket mutatják be. Szombaton délután háromtól szabadulószoba működik a Sportház pincéjében, délután négykor pedig közösségi sütés-főzés kezdődik.

Február 29-én Időcsóva címmel Devecsery László József Attila díjas írót, költőt köszöntik barátai 70. születésnapján, másnap pedig az Örömünnep, örömtánc című előadással Horváth János Gedi 75. születésnapját ünneplik meg.

Az idén is lesz Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál március 2-án, és újra megrendezik a Dal a miénk junior tavaly már bemutatkozott Mintegy 40 gyerekzenész játszotta Szombathelyen a Margaret Island slágerét 2019. May 25. 12:19 közös zenélős eseményét.

Persze, a hagyományos programok sem maradnak el, lesz húsvéti játszóház, Tánc világnapja, gyermeknap. Lesznek előadások, itt lesz Csernus Imre, Csányi Sándor, Hajós András, Bagdy Emőke, a Dumaszínház. Lesz Bödőcs is, kétszer is, de arra már elkeltek a jegyek.

A koncertek sem maradnak ki, február 19-én Tolcsvay László, március 5-án a Tátrai Band, április 3-án a NOXtalgia, a valamikori NOX együttes énekesnője, Péter Szabó Szilvia lép fel. Április 25-én az Ataru, május 5-én Balázs Fecó, május 10-én Halász Judit ad koncertet.

Színházi előadások is lesznek persze, március 11-én és 12-én a Hair című musical mutatják be Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával.

Április 18-án az annak idején sok vihart kavart Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical érkezik, május 10-én pedig Halász Judit adja elő gyermekműsorát.

A részletes program itt olvasható .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra