Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Álhír, hogy az osztrákok nem engedik be a magyar autókat, a bucsui határátkelőnél zavartalan a forgalom

Kollégánk a helyszínről jelentkezett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerda délután hirdette ki a magyar kormány a veszélyhelyzetet, és közben Ausztriában is vezettek be óvintézkedéseket a koronavírus megállítása érdekében. Tegnap el is indultak az álhírek arról, hogy Bucsunál és Kőszegnél nem engedik be Ausztriába a magyar autókat, és hogy a határátkelőnknél betontömbökkel zárták el az utat.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Kollégánk a bucsui átkelőnél azt tapasztalta, hogy mindkét irányban zavartalan a forgalom, az osztrákok ellenőrzés nélkül átengedték őt is az osztrák oldalra.

Tény viszont, hogy Rábafüzesnél már felállítottak egy konténert, ott ellenőrizni fogják a beutazókat, különösen az Olaszországból érkezőket, akikre két hét karantén vár majd. Zalalövőnél, az M70-esnél is félreállítanak minden befelé tartó autót és az utasoknál lázat mérnek, de aki nem Olaszországból érkezik, az mehet is tovább.

Szerbia viszont négy kivételével (Hercegszántó és Tompa közúti, Röszke autópálya és Kelebia vasúti határátkelőhely) lezárja a szerb-magyar határt.

A magyar intézkedések

A magyar kormány tegnap bejelentett Veszélyhelyzetet rendelt el, rendkívüli jogrendet hirdetett a kormány (frissítve) March 11. 14:16 , és éjféltől életbe lépett rendelkezései szerint beutazási tilalmat rendeltek el Olaszországból, Dél-Koreából, Iránból és Kínából, senki nem léphet be ezekből az országokból, csak a magyar állampolgárok, de esetükben hatósági karantént rendelnek el. Ez azt jelenti, hogy az ezekből az országokból hazatérő magyar állampolgárok a lakóhelyükről két hétig nem léphetnek ki.

A vonatokat, buszokat, repülőket ezekből az országból leállítják, csak magyar állampolgárok juthatnak be ezekből az országból. A szlovén-osztrák határon határellenőrzést fognak bevezetni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés