Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Állítólag megvan a csodaszer a Covid-19 világjárvány ellen

Kínai tudósok azt állítják, hogy izoláltak egy olyan antitestet, amely hatékonyan semlegesíti a Covid-19 összes törzsét, mind laboratóriumi, mind élő szervezeten végzett kísérletekre hivatkozva.

Egy kedden közzétett tanulmányban különböző intézmények, köztük a kvangcsoui Sun Yat-sen Egyetem és a hangcsoui Zhejiang Egyetem kínai tudósai azt állítják, hogy megvan a csodaszer a Covid-19 világjárvány ellen.

A szerzők azt állítják, hogy a 35B5 monoklonális antitestről mind in vitro (laboratóriumi vagy kémcsőben végzett kísérlet), mind in vivo (élő szervezeten végzett) vizsgálatokban kimutatták, hogy semlegesíti a vad típusú (mutációk nélküli) Covid-19-et, valamint az aggályos változatokat (VOC). Az in vivo vizsgálatokat humanizált egereken végezték.

A tudósok megjegyezték, hogy az antitest az erősen mutálódott Delta-változatra is hat, amely az év eleji indiai felbukkanása óta világszerte halálos fertőzési hullámokért felelős.

"A 35B5 úgy semlegesíti a SARS-CoV-2-t , hogy egy olyan egyedi epitópot céloz meg, amely elkerüli az uralkodó mutációs helyeket" - magyarázza a tanulmány. Más szóval, a 35B5 a vírus egy olyan egyedi részét célozza meg, amely nem változik a mutációs folyamat során.

Azáltal, hogy a vírus olyan részét célozza meg, amelyet nem befolyásolnak a keringő mutációk, a 35B5 antitest "pán-neutralizáló hatékonyságot" mutatott több törzs esetében. A tudósok szerint ezeket az eredményeket "ki lehetne használni egy univerzális SARS-CoV-2 vakcina racionális tervezéséhez".

Az antigénnek a 35B5 antitest által megcélzott része az Omicron változatban is jelen van, jegyzik meg a kutatók. A kutatás különösen értékesnek bizonyulhat az Omikron terjedése közepette, amely erősen mutálódott. A vezetők és a tudósok világszerte aggódnak, hogy a mutáns vírus kikerülheti a vakcina által kiváltott immunitást és a korábbi fertőzés során szerzett védettséget – írja az egeszsegkalauz.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19