Amikor Novák Katalin miatt Orbán tizenharmadszor módosította az alkotmányt

Mindez azért juthatott idáig, mert a magyar társadalom tőle szokatlan módon elkezdett életjeleket mutatni. Rezeda publicisztikája.

Ahogyan az Neriában már elég régóta szokásban van, egyszer csak elkezdtek peregni a dobok, mint a manézsban a salto mortale előtt, hogy jön, jön, mindjárt, csak egy kis türelem.

A Fidesz propagandája valami miatt hasznosnak tartja ezt a módit, hogy elhinti, Orbán Viktor atyuska hamarosan bejelentést tesz, a nagyközönség pedig elkezdi a körmét rágni óriásian hatalmas izgalmában, mit fog hallani tőle, ami miatt neki ezután jó lesz.

Mégpedig nagyon. Ilyen körítéssel tudtuk meg a farhát árstopját, és más életmentő dolgokat, így hát, amikor tegnap megint a cirkuszba képzelhettük magunkat, mindenféle reményeink lehettek arról, mit talált ki ez a drága ember megint a boldogságunk fokozására.

Aztán kiderült, ezúttal csupán a saját seggét védi, mert az ’álamelnöke miatt elkezdett füstölni a kunyhó nádteteje. Úgy nagyjából öt nap kellett ahhoz a belátáshoz, hiba volt a pedofilkegyelem.

Nem mennénk végig az egész ügyön újra, mert mindenki kívülről fújja, csupán az ívet rajzoljuk fel, amellyel a baloldali összeesküvéstől eljutottunk az alapbigyó tizenharmadik módosításáig.

Azért, mert Novák Katalin kétségbe vonható kegyelmet adott egy pedofil ügyben elítélt tanárnak, amivel ő maga amúgy egy perc alatt döntötte romba azt a szobrot, amit neki a fideszpropaganda kifaragott, az erős, családszerető anya nyálaspátoszos maskaráját.

Mindez azért juthatott idáig, mert a magyar társadalom tőle szokatlan módon elkezdett életjeleket mutatni. Bizonyos szűk körben – mert a rajongó bávatagok milliós táborát azért ne számoljuk ide – egyre erősebb lett a hang, hogy Nováknak le kell mondania, bár a rendszer lényegét ismerve nem ő döntött, csak ezt is aláírta, mint mindent, amit elétoltak. Viszont a harag kezdett afelé tendálni, hogy Orbánig érjen, éppen ezért lépnie kellett.

A dobpergés és a trombitaszó után tehát kegyelmes urunk előállt a farbával, hogy akkor most ő alkotmányt módosít – immár tizenharmadszor a gránitszilárdságút -, abban a kétes tudatban, hogy a gyalázat majd eltűnik, a szelet kifogja a vitorlából, azaz, hatalmát nem fenyegeti semmi sem.

Mert a lényeg ez, és nem a gyerekek védelme. Ez amúgy is csorbát szenved így is, mert az alapbigyó módosítása arról szól, hogy a pedofilok soha ne kaphassanak kegyelmet.

Túl azon, hogy ezzel az elnöki kegyelem eddig hallgatólagos működésébe nyúl bele önhatalmúlag, ismét látjuk, hogy voltaképp egy konkrét eset miatt szabnak át törvényt, ami így azt a látszatot kelti, mintha egy futball labdát foltozgatnának.

Másrészt pedig kétségbe vonva Novák döntését – amit voltaképp nem ő hozott meg – azt igazolja, hogy a kijelölt elnök tévedett, mégpedig hatalmasat. És legfőképpen morálisan bukott meg.

Nem árt azonban csöppet azon is elméláznunk, hogy ez a kegyelmet tiltó módosítás akkor ér majd valamit, ha lesz ítélet, ami viszont nem mindig születik meg, legalábbis olyan, amely a tett súlyának megfeleljen. Lásd Kaletát.

Azaz, elég csupán a NER másik fegyverét, Poltot bevetni a jövőben, hogy kegyelemre se legyen szükség, és ebből is látszik, hogy a közjószágok amúgy – mint minden más is – le vannak szarva odaföntről.

Egyébiránt azért volt erre szüksége Orbánnak, mert jó szokásukhoz híven azonnal szondázni kezdték a közvéleményt, hogy Nováknak vajon emiatt le kell-e mondania.

Ennek az eredményét nem ismerjük, de kinyitotta az ajtót a távozása előtt, amivel egyet érhet el, Orbán tisztára mosdatását, hiszen, ha azt tételezzük (mégpedig jogosan), hogy ez a kegyelem fideszes csapatmunka volt – Orbántól indulva, Varga J.-t bevonva -, akkor Novák áldozat lesz.

Nem sajnáljuk őt, csak rögzítjük a tényt. Hamarosan kiderül, hogy mórrá válik-e, aki a kötelesség elvégzése után eltakarodhat. Ha és amennyiben ez így történik, akkor az ellenzék és mindazok, akik a távozását követelték, boldogak lehetnek, hogy elérték, amit szeretek volna.

Hamis lesz azonban a győzelem tudata, hiszen Novák is csak egy bábu Orbán játszmájában, és bármikor előhúz egy másikat, akit ugyanúgy dróton rángat. Tehát semmi nem változik.

Éppen erre volt jó ez az alapbigyó módosítás, hogy ennek a lehetősége megnyíljon, illetve egy újabb ecsetvonást adjon ahhoz a föstményhez, amely Orbánt a népéért élő győztes hadvezérként ábrázolja.

De nem lehet majd azért sem győzelmet ülni, ha és esetleg Novák eltakarodik, mert ez a kegyelem, ez morális mélypont, s amennyiben fideszes csapatmunka eredménye, azt mutatja, hogy az egész csürhe méltatlan és alkalmatlan.

Mindemellett jó látni, milyen kapkodó menekülést talált ki magának egyetlenünk, és nem félt legféltettebb kincséhez, az alapbigyóhoz nyúlni, amellyel azonban újra csak azt bizonyította, annak semmi értéke nincsen, hiába volt neki még asztala is egy évtizeddel ezelőtt.

Erről ennyit dióhéjban, helyzetünkről pedig annyit, hogy így is, úgy is reménytelen. Mert ha és egyáltalán Novákot beáldozza a basa, semmi nem változik egyáltalán.

Mert lehet majd csűrdöngölni, ha jön egy másik álelnök, a különbség annyi lesz, hogy neki esetleg kevésbé tenyérbe mászó lesz a képe, nem műpátoszokkal éli majd a világát, de az alaphelyzet ugyanaz marad.

Az mégpedig, hogy Neriában a gonosz nem a Sándor-palotában, hanem a Karmelitában él, ennek lakója pedig jelen körülmények között érinthetetlen. Az egész Fidesz, a komplett állam és mind az összes propaganda ezért él és dolgozik, kiskezitcsókolom.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény