Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Angelina Jolie jelenti Budapestről: jobb a kamera mögött

A kirobbanóan telt ajkú hollywoodi szépség a boszniai háborúban játszódó filmjéről mesélt a CBS-nek, mégpedig Budán.

Az amerikai CBS tévétársaság közkedvelt műsorának, a 60 Minutes -nek a stábja nemrég csak azért utazott Magyarországra, hogy műsorvezetőjük, Bob Simon elcseveghessen Angelina Jolieval - aki, mint ismert, azért van a fővárosban, mert férje, Brad Pitt zombis filmet forgat. A riportot tegnap adták le ( ide kattintva megtekinthető ), és többek között azt is láthatjuk benne, ahogy a színésznő légiesen lépdel a Kiscelli Múzeum udvarán, ott, ahol körülbelül egy évvel ezelőtt és pár méterrel a föld alatt ő maga is részt vett egy forgatáson, de nem színésznőként, hanem rendezőként. Viszont jobban is kedveli ezt a pozíciót - vallotta be az interjúban.

Saját budai házuk udvarán is mesélt
60 Minutes

Mint a riportból kiderül, Angelina A vér és méz földjén című saját filmjének börtönjelenetét vette fel itt. Az alkotás a boszniai háborúban játszódik, ami a maga százezres emberáldozatával és rémtetteivel annyira érzékeny téma, hogy a riporter is szóvá tette: ezzel valószínűleg egy komplett aknamezőre merészkedett - amit az is igazol, hogy a boszniai kormány visszavonta az engedélyt arra vonatkozóan, hogy az eredeti helyszíneken forgathassanak.

"A legnagyszerűbb élmény, ami valaha ért"

Noha nem dokumentumfilmről, hanem egy szerelmi szálat felgöngyölítő egészestés moziról van szó, Angelina nagyban támaszkodott a hitelesség elérése érdekében színészeire, akik az egykori Jugoszláviából érkeztek: nem csak anyanyelvükön beszélnek a filmben (amit így Amerikában is feliratozva fognak bemutatni), de hagyta nekik azt is, hogy egyes jeleneteket újraírjanak - mindezt azért, hogy a lehető leghitelesebben mutathassák be a szörnyűségeket, amik a korai 90-es évek balkánján történtek.

Angelina azt is elmondta, soha nem érezte még magát ennyire egy csapat részének: "Nem tudom, hogy ez a téma miatt volt, vagy mert egy mindannyiunk számára nagyon sokat jelentő közegben jöttünk össze, de valahogy ez lett életem legnagyszerűbb élménye."

Angelina Jolie, amikor forgat
cdn.blisstree.com

A színésznőből lett rendező azt is elárulta a kamerának, hogy közte és Brad Pitt között úgy történik a munkamegosztás, hogy sosem dolgoznak ugyanakkor: ha egyikük forgat, akkor a másik vigyáz a gyerekekre. Most utóbbi szerepkörben szívja Budapest levegőjét, de könnybe lábadt szemekkel mondja: sosem lesz olyan jó ebben a szerepkörben, mint a saját anyja.

Angelina Jolie-t gyakran nevezik a világ legszebb nőjének, egyben ő lehet a legismertebb, legjobban fizetett, és a paparazzik elsőszámú céltáblája is. De talán nyugodtan mondhatjuk, hogy nem is baj, ha olyasvalaki van a figyelem középpontjában, aki ENSZ-nagykövetként és humanitárius aktivistaként látogatott a világ legrosszabb helyzetben tengődő országaiba, és akinek legfőbb aggodalma a saját filmje kapcsán az, hogy az emberek nem fogják azt megérteni. Nos, mi drukkolunk, ha számít ez bármit is.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra