Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Április 19-én nyitnak az iskolák, ekkortól élnek az új boltszabályok is

Megjelent a rendelet.
Megjelent a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések meghosszabbításáról, valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló, illetve az oktatási intézmények megnyitásáról szóló rendelet. - vette észre a pénzcentrum.hu honlap.

A jelenleg érvényben lévő intézkedéseket április 8-ig fenntartja a kormány: maradnak a kötelező maszkhasználat szabályai, és addig biztosan zárva kell tartani a boltoknak, amelyek most sincsenek nyitva. Április nyolcadikáig él az este nyolc és reggel öt óra közötti kijárási korlátozás is.

Az oktatási intézményekben április 19-ig hosszabbították meg a digitális oktatást.

Amint 2,5 millió embernek beadták a koronavírus elleni vakcina első dózisát, az alábbi szabályok lépnek életbe:

• A kijárási tilalom este tíz óra és reggel öt óra közötti időszakra csökken.

• A szolgáltatók a március 8-i szigorítások előtt érvényben lévő szabályok szerint lehetnek nyitva.

• Kinyithatnak a most bezárásra ítélt üzletek, lehet a boltokban tartózkodni és vásárolni.

• A vendéglátóipari egységek egyelőre nem nyithatnak ki.

Új boltszabályok:

• Az üzletek este fél tíz és reggel öt óra között zárva lesznek.

• A tíz négyzetméteres vagy annál kisebb üzlet vásárlóterében az eladókon kívül egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat.

• A tíz négyzetméternél nagyobb vásárlóterű üzletek vásárlóterében az ott dolgozókon kívül egyszerre átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat.

• Ha a bolt területe nem egész szám, úgy kell kerekíteni, hogy a kapott értéket 0,5-től felfelé, ez alatt lefelé kell kerekíteni.

• A boltok üzemeltetőinek, illetve vezetőinek az üzlet bejárata előtt a nyitvatartási idő mellett jól láthatóan jelezniük kell, hogy egyszerre hány fő tartózkodhat az üzletben. • Ha egy üzlet plázában, bevásárlóközpontban található, akkor a szabályok betartásának ellenőrzése nem csak az üzlet vezetőinek feladata, hanem a központ üzemeltetőjének, vezetőjének is. - szemlézi a lap.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19