Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Április 7. és 19. nemcsak a nyitást jelző dátumok - jót tesznek a focinak is?

A nyárra esedékes Európa-bajnokság szempontjából is fontos napok ezek. Véletlen lenne?

A Jobbik országos szervezete tegnap este „Véletlen egybeesések a foci-Eb és a hazai lazítási dátumok között!” – címmel juttatta el sajtóközleményét lapunkhoz.

A dokumentum két dátum egybeesésére hívja fel a figyelmet.

„Az UEFA elvárása szerint az MLSZ-nek április 7-ig kell jelezni, hogy mennyi nézőt vállal Budapest a júniusi meccsekre, illetve hogy április 19-én végleg pontot tesznek az idei labdarúgó-Európa-bajnokság ügyére, tehát akkor derül ki az is, hogy a járványhelyzet mélysége és a nézőszám-vállalások alapján mely helyszínektől veszik el a rendezés jogát” – írja a közlemény, amely aztán egy politikai állásfoglalással folytatódik.

„Furcsa egybeesés, hogy Orbán éppen a holnapi, április 7-i határidő előtt jelentette be a szakemberek szerint teljesen indokolatlan lazítást, egy olyan bűvös 2,5 milliós átoltottsági határszám ürügyén, amit egyetlen járványügyi szakember sem képes értelmezni és felfogni, hogy miért pont annyi… A másik érdekes egybeesés, hogy Orbán ugyebár éppen az UEFA végleges döntésével egy napon, vagyis április 19-én, hétfőn akarja mindenképpen újranyitni az iskolákat, annak ellenére, hogy a járványügyi szakemberek szerint ez a szintén ép ésszel megmagyarázhatatlan döntés óriási kockázatokat rejt magában, és hatalmas, akár komoly emberáldozatokat követelő kormányzati felelőtlenség.”

Az tény, hogy az Inforádió március 19-i írásában valóban szerepel a két dátum, mint ahogy az is, hogy ha lesznek olyan városok, amelyek nem vállalják rendezést, mások beugorhatnak helyettük. Ugyanezt erősíti meg az orosz TASSZ hírügynökség március közepi híre , az UEFA végső döntésének időpontja április 20. lesz

Egyelőre nem tudni, hogy az MLSZ ma milyen dokumentumokat juttat el az UEFA-nak, milyen nézőszámot vállal a budapesti helyszínre, esetleg más helyszíneket is felajánl-e a visszalépések esetére.

Azt tudni lehet, hogy az UEFA mindenképpen nyitott kapus mérkőzéseket szeretne, és sajtóhírek szerint 50 százalékos székfoglaltságban gondolkodik.

Az Európa-bajnokságot tavaly a koronavírus-járvány miatt lefújták, idén viszont az UEFA nagyon szeretné megrendezni. A mérkőzéssorozat most először az egész kontinensen zajlik június 11. és július 11. között.

Elvileg ezekben a városokban lennének a meccsek.

 • London (Anglia)
 • München (Németország)
 • Róma (Olaszország)
 • Baku (Azerbajdzsán)
 • Szentpétervár (Oroszország)
 • Bukarest (Románia)
 • Amszterdam (Hollandia)
 • Dublin (Írország)
 • Bilbao (Spanyolország)
 • Budapest (Magyarország)
 • Glasgow (Skócia)
 • Koppenhága (Dánia)
 • „Nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket, ugye? Ezek a dátumbeli egybeesések, ugye, csak furcsa véletlenek?” – írja a Jobbik közleménye, így célozva nyilván arra, hogy szerintük egyáltalán nem véletlenek.

  Hogy mi az igazság, azt lehetetlen eldönteni, de azért tegyük hozzá, hogy az MLSZ – ahogyan a többi 11 érintett nemzeti labdarúgó szövetség is - bármilyen vállalást elküldhet, függetlenül az adott járványhelyzettől.

  Igazából onnan lesz érdekes a történet, ha megtudjuk, ki mit vállalt be június 11-re.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19

  Tovább az oldalra