Hallgassa meg, hogy zenél az Aranypatak hídja!

Csörög, zörög és agyon van használva a szombathelyi híd. A felújítások csak látszatmegoldásnak bizonyultak.

Már többször foglalkoztunk az Arany patak szombathelyi hídjával, amely amolyan örök mumusként keseríti meg városlakók és városüzemeltetők életét. A hidat jó néhány évvel ezelőtt tetszetős fapadlókkal látták el, na meg fekvő rendőrökkel, átvéve a Közút eredményes és költséghatékony sebességkorlátozó táblával úthibát javító módszerét. A környék sűrű forgalmát ugyanis nehezen viseli a fapadlós szerkezet.

Azzal a szakemberek is tisztában vannak, hogy híd nehezen viseli a terhelést, ám pénz nincs másikra. Nem felújításra, másikra. A Vízügy ugyanis a mostani híd megnagyobbítására engedélyt nem adna. A hosszú távú terv így az, hogy a Pásztor Csárda melletti út folytatásaként a mostani gyalogoshíd helyére építenének egy, kétirányú közlekedést lehetővé tévő hidat. Hogy mikor valósul meg, ez már csak pénz kérdése. Addig pedig marad a sorban állás, a bosszankodás és a fapadlók muzsikája.

Nem támogatott video formátum
Video: Így zenél az Aranypatak híd
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Aranypatak-híd: Megfoltozva

A hét elején írtunk róla, hogy ismét javításra szorul az Aranypatak fahídja. A szakemberek nem tétlenkedtek sokáig, máris kijavították a hibát. A végeredményt elnézve azonban nem biztos, hogy a legkorszerűbb technikához nyúltak.

Aranypatak-híd: Mégis mozog a palló!

Ismét fellazult az Aranypatak híd fa pallója Szombathelyen. Az autók lépésben haladnak át rajta és mindenki bosszankodik.

A leggyorsabban fogyó rendőr

A múlt héten még csak egy kockát adott le az Aranypatak hídja előtt strázsáló fekvőrendőr jó két méteres testéből, hétfőre azonban már egy újabb súlyos részétől szabadították meg a „biztosurat”.

Ismét javítják az Aranypatak hidat

Ma reggel munkások lepték el szerkezetet, hogy visszacsavarozzák a mozgó pallót és kipótolják a fekvőrendőrt. Az illetékes szerint a közlekedési anomáliára egy új helyen épített, új híd lenne a megoldás.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű