Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztria megerősítette: csak az EU-ban jóváhagyott vakcinákat fogadja el

Nem minden koronavírus elleni vakcina érvényes az osztrák úgynevezett zöld útlevélhez (Green Pass). Az Egészségügyi Minisztérium pénteken kimondta: továbbra is csak az EU-ban jóváhagyott oltásokat fogadják el.

Akit külföldön beoltottak az orosz Sputnik V vagy a kínai Sinopharm oltással, annak továbbra is negatív tesztet kell felmutatnia, ha étterembe akar menni vagy más, közösségi terekre szeretne belépni Ausztriában. Az Egészségügyi Minisztérium pénteken azt is közölte: nem javasolja az „újraoltást”.

Ausztria tehát csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákat ismeri el. Jelenleg ez a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Johnson & Johnson.

A Kronen Zeitung például még azt is megemlíti, hogy Szerbiában sok külföldi, köztük osztrák állampolgárok is kaptak oltást - méghozzá Sputnik és Sinopharm vakcinákat. Aki ezeket az oltásokat kapta, azt nem tekintik Ausztriában oltottnak, hiába osztrák állampolgár. Ők lesznek csak igazán bajban, ha hazájukban mégis szeretnének mentességet kapni és megszerezni a zöld útlevelet. Az ugyanis semmiképpen sem javasolt megoldás az osztrák szaktárca illetékesei szerint, ha nyugati vakcinával újraoltatják magukat. - írja az enyugat.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra