Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztriában csökkenthetik a munkanélküli segélyét annak, aki megtagadja az oltást

Ha az álláskereső többször elutasítja az AMS által kínált állásokat, akkor a munkanélküli segély akár vissza is vonható.

Letilthatja-e az AMS az álláskeresők munkanélküli segélyét, ha többször megtagadják a felajánlott pozíciót, mert ott oltás szükséges? Egy jelentés szerint pontosan ezt rendelte el Martin Kocher munkaügyi miniszter még augusztus 25-én.

A Kurier.at azt írja, az AMS (Arbeitsmarktservice, ami a magyar munkaügyi központnak felel meg) közvetíthet olyan helyeken, ahol a munkáltató oltást kér. Ha az álláskereső többször elutasítja az AMS által kínált állásokat, akkor a munkanélküli segély visszavonható. A szankciókat azonban eseti alapon kell megállapítani és ellenőrizni.

Különleges esetekben az oltás miatt elutasított állásinterjú a munkanélküli segély betiltásához vezethet. Az AMS-nél munkanélküliként nyilvántartásba vett személyek ugyanis kötelesek minden erőfeszítést megtenni, hogy munkát kapjanak. Ha az ajánlat ésszerű, az álláskeresőknek be kell mutatkozniuk a potenciális munkaadóknak. Ha a munkanélküli megtagadja ezt a jelentkezést, az szankciókkal járhat.

Az AMS ugyanakkor nem kérdezheti meg az álláskeresőket, hogy vakcináztak-e. Ha azonban egy munkáltatótól visszajelzést kapnak arról, hogy az állást azért utasították el, mert az érintett megtagadja az oltást, az már elég lesz a segély csökkentéséhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra