Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak

Egy sor intézkedéssel zárja ki azokat, akik nem náluk vették fel az oltást.

A Ripost írása szerint Ausztriába csak azok tudnak az ismert kötelezettségek nélkül belépni, akik angol vagy német nyelven igazolják, hogy az első adag oltást már megkapták vagy 6 hónapon belül átestek a Covid-fertőzésen. Ausztria a Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm vakcinákat ismeri el, de csak az első oltás után eltelt 22. naptól az alábbiak szerint:

-az első oltás utáni 22 naptól kezdődően, összesen három hónapig,

-a második oltástól kezdődően, ameddig az első oltástól 9 hónap nem telt el,

-egy dózisú oltóanyagoknál a beadástól számított 9 hónapig,

-egy oltás megtörténtétől (9 hónapig), amennyiben annak beadása előtt legalább 21 nappal a beoltottnak pozitív PCR tesztje vagy az oltás előtt pozitív antitest tesztje volt.

Ha 10 év alatti gyermekekkel utazunk, vele szemben nem áll fenn tesztelési kötelezettség.

Noha a magyarok beléphetnek az országba karanténkötelezettség nélkül, amennyiben 10 napot tartósan Magyarországon tartózkodtak, a szállás- és vendéglátóhelyek csak az Ausztria által kiállított védettségi dokumentumokat fogadják el, magyar védettségi igazolványt és oltási igazolást nem.

Üdítőbb a helyzet azoknál, akik negatív PCR-tesztet mutatnak fel vagy igazolják, hogy átestek a fertőzésen – ők többek között beülhetnek az éttermekbe és a szállodákat is igénybe vehetik - írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra