Ausztria: hétfőtől szigorúbb szabályok a beutazáskor

Ingázók számára csökken a tesztek érvényességi ideje.

Hétfőtől szigorúbb szabályok érvényesek Ausztria beutazásakor - többek között a beutazáskor alapvetően kötelező 2,5-G bizonyítvány - írja az ORF.at .

A háttérben a 2021-es Covid-19 Belépési Rendelet immár hetedik módosítása áll, amellyel a Szociális Minisztérium szerint az antigén- és antitestvizsgálatok elveszítik bizonyítékként való érvényességüket.

Akik munkavégzés, iskolába vagy egyetemre járás, családi indok, vagy párkapcsolat miatt lépik át a határt, az eddig egy hétig érvényes negatív PCR tesztek érvényességi ideje 72 órára csökken. Az antigén tesztek pedig csak 24 órán át érvényesek. Diákok számára az úgynevezett "Ninja-Pass" továbbra is biztosítja a határátlépés feltételeit.

Aki viszont nem ingázó, az az eddigi 3G szabály helyett (oltott, gyógyult, vagy tesztelt) csak 2,5-G-vel lépheti át az országhatárt (Oltott, gyógyult vagy PCR-tesztelt).

Mint megírtuk, hétfőtől Ausztriában húsz napos zárlatot Itt vannak az Ausztriai lezárás részletei- februártól kötelező lesz az oltás 2021. November 19. 16:55 rendeltek el. a lezárás (lockdown), ami ezúttal a teljes lakosságra vonatkozik. A jelenleg csak az oltatlanokra érvényes kijárási korlátozások hétfőtől 20 napon át mindenkire érvényesek lesznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Covid 19