Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztriában és Romániában is megjelent a koronavírus brazil mutációja

Közben meg is találták az ellenszerét, de Magyarországon nincs belőle.

A román közegészségügyi intézet (INSP) hétfőn jelentette be, hogy már a brazil mutáns is jelen van az országban, csupán néhány nappal azután, hogy egy egészségügyi szolgáltató kimutatta a dél-afrikai vírusvariánst is két romániai páciensnél - számolt be az MTI.

Ausztriában szintén hétfőn azonosították az első brazil vírusmutánst, Salzburg városában. A fertőzött férfi elkülönítését meghosszabbították, és mindenkinek, akivel találkozott, házi karantént rendeltek el. További esetekről nem tudnak a hatóságok.

Eközben Tirolban tovább csökkent a dél-afrikai vírusmutáns aránya az aktív fertőzöttek körében. Míg két héttel ezelőtt több mint 200 ilyen esetet tartottak számon, hétfőn már csak 64-et regisztráltak az összesen 1382 koronavírusos megbetegedés közül.

Nemrég írtuk Úgy tűnik, a kínaiak egyik vakcinája megbirkózik a brazil Covid-verzióval March 08. 21:00 , hogy a a kínai Sinovac cég Coronavac nevű vakcinája hatásos az újabban egyre nagyobb gondot okozó brazil, úgynevezett P1-variáns ellen. Magyarországon azonban nincs ebből az oltóanyagból.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra