Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az 5 legjobb videó, amit madarak forgattak

Akaratukon kívül persze, hiszen azt sem tudják, mi az, hogy kamera. Ez az akaraton kívüliség viszont néha kisebb csodákra képes.

Kis kamerák, rejtett kamerák, halszemes kamerák: nem csak az a jó ezekben, hogy méretükből adódóan olyan helyeken rögzíthetünk velük képsorokat a kabát alól, ahol ennek egyébként nem igazán örülnének, de az is, hogy néha olyanok is rögzítenek velük képsorokat, akik erről nem is tudnak. Igen, a szárnyasokról van szó, akik időről-időre feltűnnek a videómegosztókon, és véletlenül olyan filmeket vesznek fel, amiket egy ember nem feltétlenül volna képes. A legnagyszerűbb repülő operatőrök - akik főleg sirályok, vajon miért? - előtt adózunk az alábbi válogatással, ugyanis most megmutatjuk az öt kedvencünket.

A San Franciscói naplemente, amit sosem felejt el...

...ennek a GoPro kamerának a tulajdonosa. Ezt írta a videó alá, és mi hiszünk neki. Végülis nem sűrűn esik meg, hogy az ember félretett kütyüjét felkapja egy sirály, megreptesse a Golden Gate Bridge melletti víztükörnél, majd problémamentes landolást hajtson végre vele.

Síelőket követő sas

Hogy a madarak oroszlánja milyen méltósággal uralja a levegőt, azt itt egyszer már megmutattuk , de most itt a szezonális változat is, hóval, síelőkkel. Aztán el lehet gondolkodni azon, milyen új irányokat nyithat meg mindez a nemzetek közötti kémkedésben.

Tűzföldi karakara és a tojásnak álcázott kamera

Ezt itt már nyilvánvalóan arra tervezték - mármint a kamerát, nem a madarat -, hogy valaki, aki itt vadon él, eljátszogasson vele. A tűzföldi karakara először csak megrugdossa a felvevő szerkezetet, aztán úgy dönt, lesz ami lesz, felszáll vele. És mindeközben lefilmez egy teljes pingvinkolóniát.

Sárkányrepülőről indított keselyű landol

Ami nekünk szédítő és tenyérizzasztó látvány, az egy keselyű számára a világ legtermészetesebb dolga - még akkor is, ha csak nemrég tanult meg repülni. Nézze csak meg, és árulja el nekünk: megizzadt-e a tenyere a videó alatt?

Sikító horrorsirály

Ez természetesen csak a kötelező hatásvadász alcím, hiszen egy sirálynak szimplán csak ilyen a hangja, mint amilyet a videóban hallani. Ennél már csak az a szórakoztatóbb, amikor a kamera tulajdonosa a 15. másodpercben pánikolva héé-zik, de akkor már mindegy, mert volt kamera, nincs kamera. Csoda, hogy egyáltalán megtalálta.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű