Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az alpolgármester a Vasi Inter-Opus kizárásáról

„A város szakítani akar egy gyakorlattal” – mondja Horváth Attila. A szombathelyi ingatlanügy újabb vetülete.

Bár a végsőt szót csak a holnapi szombathelyi közgyűlés, láthatóan már előzetesen felkavarta a kedélyeket az egyik előterjesztés Két pályázó is jelentkezett a több mint 800 millióért kínált szombathelyi ingatlancsomagért 2021. September 26. 19:29 , ami egy 800 millió forintos ingatlancsomag licitálásra bocsátásáról szól.

A dokumentum azt javasolja, hogy a város a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt.-vel kezdje meg a tárgyalásokat, miközben a szakértő bizottság érvénytelennek nyilvánította a másik pályázó, az Vasi Inter-Opus Kft. pályázatát.

Ez utóbbi cég nem ért egyet a döntéssel, és ennek okát részletesen elmondta lapunknak 800 millió vagy több? – A szombathelyi ingatlaneladási pályázatból kizárt cég nem ért egyet a közgyűlési előterjesztéssel 2021. September 28. 15:10 Horváth Róbert ügyvezető.

Ez a hát is gazdát cserél - A tét nem kicsi
Mészáros D. Zsolt

Lapunknak időközben sikerült elérnie a költségvetésért felelős alpolgármestert.

„A város szakítani akar azzal a gyakorlattal, hogy elad egy területet, és ott összevissza történnek a dolgok. Nagyon sok példa van a városban arra, hogy olyan beépítések történnek, amik nem jók az ott lakóknak” – közölte Horváth Attila.

Egyértelműen bent volt a pályázati kiírásban a favédelmi terv, amiből a kizárt pályázó egyet sem adott be, és több más komoly hiányosság is volt, például volt olyan épület, ami nem felelt meg a rendezési tervnek.

Nem mellesleg – mutatott rá az alpolgármester – érvényességi kérdésben nem a közgyűlés dönt, hanem egy szakmai bizottság, aminek a főépítész a vezetője. És ez a szakmai bizottság mondta ki a pályázatról, hogy nem megfelelő.

„Az a helyzet, hogy van két pályázónk, akik közül az egyik komolyan vette a pályázatot, a másik pedig nem” – értékelte a helyzetet a politikus, aki szerint két választás van most.

Vagy elfogadja a közgyűlés a javaslatot, vagy pedig ismét kiírják a pályázatot. Az utóbbi választás ugyanakkor nemcsak azt jeleni, hogy a költségvetésből hiányozni fog 800 millió forint, de azt is, hogy megbüntetik azt a pályázót, aki komolyan vette a dolgát - tette hozzá.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Két pályázó is jelentkezett a több mint 800 millióért kínált szombathelyi ingatlancsomagért

A csomagban van régi irodaház, volt gyárépület és az egykori városi strand egy része is. Az egyik pályázót kizárták.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság