Két pályázó is jelentkezett a több mint 800 millióért kínált szombathelyi ingatlancsomagért

A csomagban van régi irodaház, volt gyárépület és az egykori városi strand egy része is. Az egyik pályázót kizárták.

Még a nyár elején, a júniusi közgyűlésen hirdetett meg Most vehet egy darabot a volt szombathelyi városi strandból, de csak hét másik ingatlannal együtt 2021. June 28. 07:11 a szombathelyi önkormányzat egy ingatlancsomagot, amiben több, egymástól teljesen különböző ingatlanok szerepeltek. Azzal, hogy az egész csomagot csak egyben lehet megvásárolni.

Az ötlet kissé meredeknek tűnt, tekintve, hogy a kiinduló ár nettó 816,4 millió forint volt és az ingatlanok jó része lelakott, felújításra, átalakításra szoruló volt. Az is világos volt, hogy csak ingatlanforgalmazással foglalkozó cégeket érdekelhet az ajánlat.

A Szily János u. 42.
GA

De a jövő heti közgyűlésre készült anyagból kiderül, hogy több jelentkező is volt. Egészen pontosan kettő, a VASI INTER-OPUS Kft. és a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. adott be ajánlatot. Az ajánlatokat egy háromfős bizottság értékelte, az anyag szerint a VASI INTER-OPUS Kft. pályázata több szempontból hiányos volt, így azt érvénytelennek minősítették.

A Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. pályázata a bizottság szerint rendben volt, a cég egyébként a kiindulási árként meghatározott nettó 816,4 millió forintot kínálta a csomagért.

A bizottság ezért azt javasolja a közgyűlésnek, járuljon hozzá, hogy a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt.-vel elindítsák a liciteljárást, majd előkészítsék az adásvételi szerződést. Amit ismét megtárgyal majd a közgyűlés.

Az ingatlancsomagban sok minden van

A csomagban szereplő ingatlanok között van a már többször hiába meghirdetett Szily János utca 42. alatti ház. Ezt eredetileg irodaháznak építtették, rossz állapota miatt régóta üresen áll. 71,6 millióért kínálták eredetileg, négy éve már 589 millióra Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit 2018. February 21. 07:04 tették az árát, most is ennyire tartják.

A kórházzal szemközti volt városi strand egy része is benne van a csomagban. Pontosan 4500 négyzetméter, a többi része ugyanis foglalt. Itt épült fel az új egészségügyi alapellátó Na, kb. így kell kinéznie egy egészségügyi intézménynek 2021-ben 2021. February 01. 15:44 , és itt akarják megépíteni az új bölcsődét Mutatjuk az uniós támogatással épülő új szombathelyi bölcsőde terveit 2020. September 23. 19:18 .

A volt városi strand
Tánczos Mihály

De az egykori Epcos-telephelyből is van itt egy darab, ide sok mindent álmodtak, például új egyetemi városrészt Megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze 2014. December 19. 15:48 is. Azután lett cserkészház, vívócsarnok Ilyen szép lett az Epcos volt szombathelyi telephelyére épített cserkészház, vívóterem és asztalitenisz csarnok 2020. February 17. 16:18 , egy épületet az evangélikus egyház vehet meg Az evangélikus egyházközség veheti meg a volt szombathelyi Epcos telephely egyik épületét 2020. December 29. 07:05 . Most egy 7500 négyzetméteres területet kínálnak több épülettel, az értéke közel nettó 310 millió forint.

Ha az adás-vétel megvalósul, akkor az azt jelenti, hogy lezárul a volt Epcos-telehely hasznosítási folyamata, vagyis elfogyott az egykori ipari terület.

Egy részlet a volt Epcos-telephelyből
szombathely.hu

Több herényi ingatlan is a csomagban van, ezek jellemzően közmű nélküliek, de beépíthetőek. És van két ingatlan, ami a SZOVA tulajdonában van. Ebből az egyik 5 ezer négyzetméteres, a másik több darabból áll, összesen mintegy 25 ezer négyzetméter.

A júniusi közgyűlésen úgy beszéltek ezekről, mint lakópark létesítésére alkalmas területek, ráadásul a város egyik legértékesebb részén, a Homok utca és a volt szabadidőközpont mellett vannak. A két területet összesen mintegy 350 millióra becsülték.

Tehát, ha sikeres lesz a liciteljárás, akkor a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. a fent felsorolt ingatlanokat vásárolja meg, összesen nettó 816,4 millió forintért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság