Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az éj leple alatt akcióztak a momentumosok a szombathelyi zeneiskola ügyében

A Szombathelyi Tankerületi Központ épületénél nyilvánítottak véleményt.

Már az országos sajtót is bejárta a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola körüli botrány, mely tulajdonképpen lapunknál robbant ki. Erről rövidebb összefoglalót itt Országos hír lett a kirúgott szombathelyi hegedűtanár ügyéből, a tankerület vezetője azonban nem nyilatkozik (frissítve) 2020. June 17. 10:41 olvashatnak, illetve azt is, hogy mi volt a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatójának legfrissebb reakciója megkeresésünkre.

Az ügy kapcsán pedig a szombathelyi momentumosok is akcióba lendültek, méghozzá kedden az éj leple alatt. Erről Lukács Dániel Vas megyei elnök küldött közlemény lapunknak, melyet most teljes egészében közlünk:

Az utóbbi évtized központosításait látva, lassan mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fidesz vezette kormány oktatáspolitikájában nem a szakmaiság, hanem diktatórikus elvek érvényesülnek!

Nem először történik, hogy szakmailag elismert pedagógusokat hurcolnak meg, lehetetlenítenek el.

Elég csak a kreativitásáért megalázott vasalódeszkás testnevelés tanárra, vagy azokra gondolni, akiket a szabad véleménynyilvánításában korlátoznak.

Lukács Dániel

Mi úgy gondoljuk, hogy az adófizetők pénzét a pedagógusok helyzetének javítására, a 21. századi oktatási módszerek ösztönzésére kellene fordítani a kigáncsolásuk helyett.

A Momentum Szombathelyi Helyi Szervezete értetlenül és felháborodva áll a város zeneiskolájában történt botrány előtt. Kiállunk minden a önkényes rendszer ellen küzdő pedagógus mellett és legfőképp a szombathelyi zeneiskolában hatalmi okok miatt meghurcolt igazgatóhelyettes és a véleményéért és az erkölcsi minimumokért kiálló, elbocsátott oktató mellett!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra