Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az vajon nem jelent járványügyi kockázatot, hogy kötelező bevásárlókocsikat tapizni?

Olvasóink szerint felül kellene vizsgálni a rendszert.

Olvasónk szerint ha a vásárlókat kötelezni lehet a bevásárlókocsik és kosarak használatára, az üzleteket is kötelezni kéne azok folyamatos fertőtlenítésére.

Szerda óta Ki kell írni a bejáratnál, hány vevő tartózkodhat a boltban April 07. 13:50 minden üzlet csak úgy nyithatott ki, ha biztosítja, hogy négyzetméterenként átlagosan legfeljebb egy vásárló tartózkodik bent. A vásárlók számlálását Bevásárlókocsik és kosarak segítségével számolják a Sparba betérő vásárlókat April 08. 14:13 a legtöbb üzlet úgy oldotta meg, hogy minden vásárlónak kötelező bevinnie egy bevásárlókocsit vagy kosarat.

Egyik olvasónk ezzel kapcsolatos észrevételeit osztjuk most meg önökkel.

A levél írójában - enyhe iróniával - az a kérdés merült fel, hogy ezzel az-e a cél, hogy a maradék egészséges ember is megfertőződjön? Hiszen most mindenkinek kötelező egymás után végigtapogatni a kocsikat és kosarakat, amiket nem fertőtlenít senki.

Amellett, hogy a vásárlókat kötelezik a kosarak használatára, az üzleteket is kötelezni kéne azok folyamatos fertőtlenítésére - írja olvasónk.

Szerinte ezt egyrészt meg lehetett volna oldani máshogy is, például sorszámozott bilétákkal, amiket leadás után könnyedén lehetne fertőtleníteni, másrészt az emberek egy jelentős része - épp a pandémia miatt - már rég mosható, saját táskával jár vásárolni.

Olvasónk ezek után kíváncsian várja, hogy mikor fogják járványügyi szempontból felülvizsgálni a módszert.

Hasonló véleményen van egy másik olvasónk, aki ezt írta:

"Mióta járvány van, én a saját szatyromba vásárolok. Ezt többnyire el is nézték nekem. Ha fertőtlenítve lennének a kosarak minden vásárló után, úgy jogosnak érezném ezt a szabályozást. De itt nincsenek!"

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Bevásárlókocsik és kosarak segítségével számolják a Sparba betérő vásárlókat

Ha egy család több tagja vásárol egyszerre, mindegyiküknek be kell vinniük egyet.

Ki kell írni a bejáratnál, hány vevő tartózkodhat a boltban

Megjelentek a szerdai enyhítésről szóló jogszabály részletei.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra