Az önkormányzat elmagyarázza, miért kell a 30-as tábla a Szent Imre herceg útra

Lassan összeáll egy Netflix-sorozat forgatókönyve a szombathelyi sebességkorlátozás ügyében.

„Nagy örömömre szolgált, hogy sikerült visszarakni a táblát, mert volt ott ilyen tábla. Sőt, eredetileg a Szófia utcai kereszteződésnél is volt. Nagyon sajnálom, hogy autós társadalmunk nagy többsége ezeket a korlátozásokat semmibe veszi.”

Ezt a levelet kaptuk egyik olvasónktól egy múlt heti cikkünk Visszakerült a harmincas tábla a szombathelyi Paragvári utcába - ahol lehet, hogy soha nem is volt 2023. October 11. 07:42 kapcsán, amely arról számolt be, hogy visszakerült ugyan a Szent Imre herceg útra az ellopott, 30 kilométeres sebességkorlátozó tábla, de lehet, hiba történt, mert korábban 40 kilométeres tábla volt itt, és ezt egy Google Street View-fotóval bizonyította is.

Visszakerült a 30-as tábla a bukkanóhoz. A Vas Megyei Közlekedési Felügyelet 2006-ban döntött róla.
Mészáros D. Zsolt

Akkor most hogy is van ez? Ki emlékszik jól és ki rosszul?

Időközben befutott a polgármesteri hivatal válasza, ami alapján - Street View-fotó ide vagy oda - mégiscsak a 30-as tábla tűnik a helyénvalónak.

„Mivel a Szent Imre herceg utcára az Uzsoki utcáról, valamint a Szófia utcáról nincs meg az 50 km-es sebességhez tartozó látási háromszög, csak 30 km-es sebességre felel meg, ezért a Szófia utcától a Váci Mihály utca előtt található 40 km-es sebességkorlátozó jelzőtábláig tartó útszakaszon 30 km-es sebességkorlátozást kell bevezetni, megismételve a sebességkorlátozást az útcsatlakozás után. Az útszakaszon található 40 km-es sebességkorlátozó táblákat is 30 km-esre kell cserélni”.

Idézi a hivatal a közlekedési hatóság (akkori nevén Vas Megyei Közlekedési Felügyelet) 2006-os határozatát.

De akkor miért van a Street View-fotón a 40 kilométeres tábla?

„A 2022-es állapot magyarázata, hogy a Paragvári utca felújítását végző kivitelező a korábban eltulajdonított 30 km-es sebességkorlátozó tábla helyére „az e-ÚT 04.05.14, közutakon folyó munkák elkorlátozása és ideiglenes forgalomszabályozása” útügyi műszaki előírás szerinti 40 km-es táblát helyezte ki”

- közölte lapunkkal a polgármesteri hivatal.

Olvasónk mellékelte Street View 2022. augusztusi fotóját, de ez a hivatal - és a Street View korábbi felvételei alapján - ideiglenes állapot volt.
Street View!Olvasó

Azaz korábban valaki ellopta a 30-as táblát, ennek a helyére került a 40-as tábla, amit szintén elloptak, és a hivatal most az eredeti állapotot állította vissza.

Vajon meddig lesz a helyén az új tábla?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem