Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az orvosi kamara közzétette, hány oltott van intenzív osztályon

Azt is, hogy mindez hogyan viszonyul az életkorhoz.

Pénteken kora délután Facebook-bejegyzést osztott meg a Magyar Orvosi Kamara , amelyből kiderül, hogyan oszlik meg 125, intenzív osztályon kezelt beteg az állapotuk szerint*:

Ezek szerint:

 • 70 fő intubálva, altatva lélegeztetőgépen van
 • 35 fő non-invazív lélegeztetésben részesül (NIV)
 • 20 fő maszkon keresztül kap oxigént
 • 87 fő oltatlan
 • 31 fő négy hónapnál régebben oltott
 • 7 fő négy hónapon belül oltott
 • ezen belül 2 fő háromszor oltott
 • Fontos még megjegyezni, hogy az intenzív osztályokon fekvő betegek között jelentős eltérés volt az oltott/oltatlanok, illetve az intubált/nem intubált betegek számában – írják.
  Magyar Orvosi Kamara

  Érdekesség, hogy az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak.

  _____

  *Több intenzív osztályon fekvő beteg együttes száma, egy adott napon. Az intenzív osztályok betegfelvételi módszere eltér, ezért a non-invazív módszerrel lélegeztetett betegek száma az itt jelöltnél magasabb lehet. Nem reprezentatív kutatás.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19