Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az osztrák egészségügyi miniszter nyitni akar a húsz nap után

De csak az oltottak számára lehet oldás. Nem minden szakember ért egyet a miniszterrel.

Az osztrák egészségügyi miniszter ragaszkodik ahhoz, hogy december 13-án szüntessék meg a beoltott emberek koronavírus-zárlatát. Ezt nem kívánja az új fertőzések számadataigoz kötni - írja a vienna.at.

Wolfgang Mückstein ezt egy sajtótájékoztatón mondta, ahol hangsúlyozta azt is: a bezárás mindenki számára "ultima ratio"-ként vált szükségessé a kórházak – különösen az intenzív osztályok – és az egészségügyi személyzet tehermentesítése érdekében. A szakértők legfrissebb előrejelzése "egy kis reményt ad, az elmúlt napok intézkedései meghozzák a hatásukat, a fertőzések dinamikája kissé lassulhat".

Nem kívánta azonban megnevezni az új fertőzések számát, min elérendő célt, ami szükséges a zárlat feloldásához. De felhívta a figyelmet arra, hogy szakértők szerint harminc százalékos kontaktcsökkentést kellene elérni ahhoz, hogy a pozitív tesztek száma csökkenjen.

Nyilvánvalónak nevezte ugyanakkor, hogy a beoltatlan emberek esetében a korlátozások a 20 nap után is érvényben maradnak. „Egészségügyi miniszterként az a feladatom, hogy Ausztriában minden ember számára garantált legyen az intenzív orvosi ellátás” – ismételte meg többször a sajtótájékoztatón.

Az ORF.at ugyanakkor azt írja, Ausztria-szerte erősödnek a kétségek, hogy az intézkedések hamarosan véget érhetnek. A szakértők most enyhén csökkenő számokat látnak – de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy minden intézkedést fel lehet oldani.

Ausztria legjobbnak ítélt virologósa is azt nyilatkozta, hogy nem lesz elég a húsz nap zárás, sokkal hosszabbtávú koncepcióra lenne szükség.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra