Az ötödik hullámban még nagyobb leterheltségtől szenvednek a háziorvosok

Január végén, február elején csúcsidőszak várható.

Egyre nagyobb terhet jelent a háziorvosok számára a betegek ellátása, hiszen a korábbi változatok ideje alatt sokkal többen kerültek kórházba, most viszont az enyhébb tünetek miatt ez a szám csökkent - mondta az ATV Start című műsorában Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének alapítója.

Mivel a légúti betegségek tombolnak jelenleg, így január végén, február elején ismét egy csúcsidőszakkal kell számolniuk a háziorvosoknak - tette hozzá. Mint mondta, a modern alapellátásban és a fekvőbeteg ellátásban sem szembesültek még korábban azzal, hogy ekkora mennyiségű beteg ellátására kerüljön sor.

Békássy Szabolcs úgy gondolja, hogy az ötödik hullám más megközelítésmódot követel meg a betegektől és az orvosoktól is, így azt javasolja, hogy aki légúti tüneteket tapasztal magán, az semmiképp se menjen társadalmi, munkahelyi vagy iskolai közösségbe a tünetek fennálltáig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19