Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az uniós utazási szabályok szigorítására készülhet mindenki

Az új szabályozás várhatóan jelentős korlátozásokat hoz majd magával az oltatlanoknak.
Az Európai Unió elhalasztotta a Covid-19 utazási irányelvek aktualizálására vonatkozó javaslatának bemutatását, mivel várja az uniós közegészségügyi ügynökség iránymutatását a különböző vakcinák hatékonyságáról, valamint az adatokat a tagállamok átoltottságáról. Az új szabályozás várhatóan jelentős korlátozásokat hoz majd magával az oltatlanoknak, de nem veszi el tőlük az utazás lehetőségét. Kérdéses a Sinopharmmal és Szputnyikkal oltottak sorsa.

A terveket ismerő tisztviselők szerint az Európai Bizottság, az EU végrehajtó szerve még ezen a héten vagy a jövő hét elején előterjesztheti a javaslatot, attól függően, hogy mikor kapja meg az adatokat az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központtól (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) - írja a Bloomberg nyomán a napi.hu .

A javaslat valószínűleg előírja majd, hogy a nemzetek aszerint vezessenek be utazási korlátozásokat, hogy az egyének megkapták-e a védőoltást vagy felépültek-e a Covidból, ahelyett, hogy a jelenlegi rendszerben azt bírálnák el, hogy honnan utaznak az emberek.

A javaslat a tisztviselők szerint arra is igyekszik majd iránymutatást adni, hogy a védőoltások esetében mit tekinthetnek védettségi időnek. Míg egyes tagállamokban nincs lejárati ideje az oltási bizonyítványoknak, védettségi igazolványoknak, addig más országokban már kötelező az emlékeztető oltás, hogy a korlátozó intézkedések alól mentesítve maradjanak az oltottak.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra