Az üresen álló irodaháztól a csirkefarhát árstopjáig

Különös hetet hagytunk magunk mögött.

Ez volt az hét, amikor élelmiszerár-stopot jelentett be Élelmiszerár-stopot jelentett be Orbán Viktor January 12. 17:37 Orbán Viktor. Előbb felsorolta az eddigi intézkedéseket (üzemanyagár, kamatstop, rezsi), majd rátért arra, hogy közben az élelmiszerek ára is nő, amit az energiaárak emelkedésével magyarázott. A kormány ezért hat termék esetében beavatkozik az árak alakulásába. Ezek: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8 százalékos tej. Ennek a hat terméknek az árát a tavaly október 15-i szintre mérséklik február elsejétől kezdődően.

Orbán Viktor
MTVA/Koszticsák Szilárd

Másnap ez a lista kibővült a csirkefarháttal. Ezt Gulyás Gergely Gulyás Gergely: 7 napra csökken a kötelező karantén ideje January 13. 11:59 tudatta a kormányinfón, ahol azt is megtudtuk, a megbetegedések számának jelentős emelkedésére számítanak. Az omikron viszont kevésbé veszélyes, elsősorban légúti betegséget okoz, és nem következik a terjedéséből a kórházi ellátottak számának növekedése és a halálozások száma sem növekszik úgy majd a kormány várakozása szerint.

Február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Nem kell ehhez új igazolványt kiadni, a régi QR-kódja elegendő. A 18 év alattiaknak a 2 oltás továbbra is elegendő. A karanténidő is rövidül 7 napra, de 5 nap után tünetmentesség esetén negatív teszttel szabadulni lehet.

Kormányinfó - Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely
koronavirus.gov.hu

Mindezeknek másfélmilliós órában örült Varga Judit Másfél millió forintos órában mutatja Varga Judit, hogy olcsóbb lett a sertéscomb January 13. 17:43 , aki közzé tett fotóján egy piaci húspultnál válogat, bal kezével valamilyen hústermékre mutat. A csuklóján egy másfél millió forintot érő Cartier Cle de Cartier óra látható – Így is lehet.

Varga Judit órája
Facebook

De másképpen is ver minket az Isten. Például évek óta üresen áll Évek óta üresen áll a szombathelyi önkormányzat irodaháza a Kossuth utcában January 13. 15:31 a szombathelyi önkormányzat irodaháza a Kossuth utcában. Az épület kihasználatlansága annak fényében hatványozottan sajnálatos, ha figyelembe vesszük a város költségvetésének sanyarú helyzetét. 2020-ban egyébként szó volt arról , hogy eladják az egészet, és ha figyelembe vesszük az önkormányzat anyagi helyzetét és a korábbi értékesített ingatlancsomagot , nem lennénk meglepve egy ilyen forgatókönyvön.

Üres irodaépület, Kossuth utca
Mészáros D. Zsolt

Kicsit tágabb hazánkban: furcsára sikeredett egy temetés Furcsára sikeredett egy temetés Jákon – A hozzátartozók segítettek a helyére tenni a fedlapot January 14. 07:21 Jákon – A hozzátartozók segítettek a helyére tenni a fedlapot. „Olyan volt, mintha egy VHS-lejátszót pörgettünk volna visszafelé: elkezdte a fiatalember leszedni a virágokat, majd a rokonunk segített neki visszaemelni a fedlapot!” - de inkább olvassák el, megéri.

Jáki sír
Glória Temetkezési Kft

Mindeközben meglett az é vasi embere Dr. Balogh Lajos botanikus lett az Év vasi embere January 14. 13:20 , dr. Balogh Lajos botanikus. A legtöbb közönségszavazatot Dr. Grasselly Magdolna főorvos kapta, a Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület 24. alkalommal hirdette meg Az év vasi embere választást.

Dr. Balogh Lajos
Facebook/Vas megye

Hogy ne legyen felhőtlen az öröm, a héten derült ki Koronavírus – Hihetetlenül rosszak a magyar kórházi adatok January 14. 11:01 az is, hihetetlenül rosszak a magyar kórházi adatok. A minisztériumi számok alapján minden második beteg meghalt a kórházban a negyedik hullám alatt. A matematika nem is túl bonyolult. A minisztériumi számok alapján a járvány negyedik hullámában 17 ezren szorultak kórházi kezelésre, miközben közel 9500-an haltak meg. Nincs hozzáfűzni valónk.

Koronavírus, orvos, Korányi kórház
MTI/Balogh Zoltán

Ne is gondoljunk rá. Inkább arra, hogy megvolt 2022 első vasi klasszikusa A Falcóé a vasi klasszikus January 15. 17:31 kosárlabdában, ami telt ház előtt a Falcóé lett az Arénában. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely óriási küzdelemben győzte le az Egis

Falco-Körmend
Mészáros D. Zsolt
Körmendet a vasi el Clásicó második felvonásán. 79-73.

Volt még más is, ez, az, de az az érzésünk, hogy itt kell megállni, hogy jó szájízzel várhassuk az előttünk álló izgalmasnak ígérkező hetet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely