Eddig: 1 788 363 / 3 000 000 Ft, 90 támogató. Még5nap.
Légy része az igazságnak!

Az üresen álló irodaháztól a csirkefarhát árstopjáig

Különös hetet hagytunk magunk mögött.

Ez volt az hét, amikor élelmiszerár-stopot jelentett be Élelmiszerár-stopot jelentett be Orbán Viktor 2022. January 12. 17:37 Orbán Viktor. Előbb felsorolta az eddigi intézkedéseket (üzemanyagár, kamatstop, rezsi), majd rátért arra, hogy közben az élelmiszerek ára is nő, amit az energiaárak emelkedésével magyarázott. A kormány ezért hat termék esetében beavatkozik az árak alakulásába. Ezek: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8 százalékos tej. Ennek a hat terméknek az árát a tavaly október 15-i szintre mérséklik február elsejétől kezdődően.

Orbán Viktor
MTVA/Koszticsák Szilárd

Másnap ez a lista kibővült a csirkefarháttal. Ezt Gulyás Gergely Gulyás Gergely: 7 napra csökken a kötelező karantén ideje 2022. January 13. 11:59 tudatta a kormányinfón, ahol azt is megtudtuk, a megbetegedések számának jelentős emelkedésére számítanak. Az omikron viszont kevésbé veszélyes, elsősorban légúti betegséget okoz, és nem következik a terjedéséből a kórházi ellátottak számának növekedése és a halálozások száma sem növekszik úgy majd a kormány várakozása szerint.

Február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Nem kell ehhez új igazolványt kiadni, a régi QR-kódja elegendő. A 18 év alattiaknak a 2 oltás továbbra is elegendő. A karanténidő is rövidül 7 napra, de 5 nap után tünetmentesség esetén negatív teszttel szabadulni lehet.

Kormányinfó - Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely
koronavirus.gov.hu

Mindezeknek másfélmilliós órában örült Varga Judit Másfél millió forintos órában mutatja Varga Judit, hogy olcsóbb lett a sertéscomb 2022. January 13. 17:43 , aki közzé tett fotóján egy piaci húspultnál válogat, bal kezével valamilyen hústermékre mutat. A csuklóján egy másfél millió forintot érő Cartier Cle de Cartier óra látható – Így is lehet.

Varga Judit órája
Facebook

De másképpen is ver minket az Isten. Például évek óta üresen áll Évek óta üresen áll a szombathelyi önkormányzat irodaháza a Kossuth utcában 2022. January 13. 15:31 a szombathelyi önkormányzat irodaháza a Kossuth utcában. Az épület kihasználatlansága annak fényében hatványozottan sajnálatos, ha figyelembe vesszük a város költségvetésének sanyarú helyzetét. 2020-ban egyébként szó volt arról , hogy eladják az egészet, és ha figyelembe vesszük az önkormányzat anyagi helyzetét és a korábbi értékesített ingatlancsomagot , nem lennénk meglepve egy ilyen forgatókönyvön.

Üres irodaépület, Kossuth utca
Mészáros D. Zsolt

Kicsit tágabb hazánkban: furcsára sikeredett egy temetés Furcsára sikeredett egy temetés Jákon – A hozzátartozók segítettek a helyére tenni a fedlapot 2022. January 14. 07:21 Jákon – A hozzátartozók segítettek a helyére tenni a fedlapot. „Olyan volt, mintha egy VHS-lejátszót pörgettünk volna visszafelé: elkezdte a fiatalember leszedni a virágokat, majd a rokonunk segített neki visszaemelni a fedlapot!” - de inkább olvassák el, megéri.

Jáki sír
Glória Temetkezési Kft

Mindeközben meglett az é vasi embere Dr. Balogh Lajos botanikus lett az Év vasi embere 2022. January 14. 13:20 , dr. Balogh Lajos botanikus. A legtöbb közönségszavazatot Dr. Grasselly Magdolna főorvos kapta, a Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület 24. alkalommal hirdette meg Az év vasi embere választást.

Dr. Balogh Lajos
Facebook/Vas megye

Hogy ne legyen felhőtlen az öröm, a héten derült ki Koronavírus – Hihetetlenül rosszak a magyar kórházi adatok 2022. January 14. 11:01 az is, hihetetlenül rosszak a magyar kórházi adatok. A minisztériumi számok alapján minden második beteg meghalt a kórházban a negyedik hullám alatt. A matematika nem is túl bonyolult. A minisztériumi számok alapján a járvány negyedik hullámában 17 ezren szorultak kórházi kezelésre, miközben közel 9500-an haltak meg. Nincs hozzáfűzni valónk.

Koronavírus, orvos, Korányi kórház
MTI/Balogh Zoltán

Ne is gondoljunk rá. Inkább arra, hogy megvolt 2022 első vasi klasszikusa A Falcóé a vasi klasszikus 2022. January 15. 17:31 kosárlabdában, ami telt ház előtt a Falcóé lett az Arénában. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely óriási küzdelemben győzte le az Egis

Falco-Körmend
Mészáros D. Zsolt
Körmendet a vasi el Clásicó második felvonásán. 79-73.

Volt még más is, ez, az, de az az érzésünk, hogy itt kell megállni, hogy jó szájízzel várhassuk az előttünk álló izgalmasnak ígérkező hetet.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely