Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Köszönjük ezt az egész futkozósdit és a hivatalos szervek semmittevését"

Olvasónk a babaváró hitel igénylésének történetét mesélte el.

Olvasónktól kaptuk az alábbi levelet:

"Feleségemmel szerettük volna igényelni a babaváró hitelt az egyik bankban. Kértünk visszahívást az oldalon, pár napon belül hívtak is az ügyintézőhölgy kedves és készséges volt. E után emailben folytattuk a beszélgetést mivel a vírus miatt nem volt lehetőség személyes találkozóra.

Beszereztük a szükséges papírokat. Az elején csak 2,6 milliót ajánlott a rendszer, mivel egy két bevételi forrást kihagytak, de a végére ez az összeg elérte a maximális 10 milliót. Aláírtuk a papírokat, felküldte a központba a hölgy, ez 2020. 06. 04-én történt.

Következő hétfőn egy-két formalitás miatt újra be kellett menni a bankba. Vártunk és körülbelül 4-5 nap múlva jelentkezett a hölgy hiánypótlásra hivatkozva, ezeket pótoltuk 2-3 napon belül. Eltelt megint 4-5 nap amikor ismételten hiánypótlást kértek mi ismét eleget tettünk ennek. Aztán megint eltelt 4-5 nap és megint hiánypótlást kértek olyan igazolásról, ami postán érkezik, de ők erről utalásos igazolást kértek volna.

Írtam a hölgynek, hogy beküldtük, amit az illetékes hatóság állított ki. Aztán eltelt megint 4-5 nap és ismét hiánypótlást kértek a bankszámlakivonatról, amin állítólag az utolsó sort nyomtatási hiba miatt nem lehetett olvasni. Az ügyintéző hölgy próbálta elintézni, hogy most ezért ne keljen már újra kikérni, de inkább még aznap kikértem és bevittem neki a bankba.

Ezután 5 nap múlva ismét jelentkezett, hogy lejárt a hiteligazolásos papírunk, amit 30 napos érvényességgel állított ki a bankom, mivel hitelt is szerettünk volna kiváltani. Plusz kértek munkáltatói igazolást, amit az elején a hölgy úgy mondta nem kell, a munkabérként van feltüntetve a számlakivonat és nyilván így volt!

Tehát ott tartottunk, hogy eltelt 1 hónap és felhívtam a bankot panaszt tettem, hogy ez teljesen megalázó és hülyét csinálnak belőlünk. Jeleztem az ügyintézőnek, hogy panasszal éltem, amire Ő azt mondta, miért nem szóltam előtte, mert szeretett volna maga is panaszt tenni.

Felhívtam a Magyar Nemzeti Bankot akiktől azt a választ kaptam amíg nincs szerződés Ők semmit nem tehetnek, mivel a bank belső bírálatába nem szólhatnak bele és a fogyasztóvédelem se. Annyi választ kaptam, ha 30 napon belül nem kapunk választ, levél formájában keressem Őket, persze, nyilván 28 nap után kaptam választ a banktól, amivel teljesen eltértek attól amiért panaszt tettem!

Közben elvesztettem a főállásom a vírus miatt, most ott tartunk, hogy a hiteligazolások 13000ft-ba kerültek, mivel a munkahelyemről elküldtek ezért így már nem igényelhetjük, de azóta találtam másik állást. Köszönjük ezt az egész futkozósdit és a hivatalos szervek semmittevését, mert mi úgy érezzük ez egyáltalán nem volt igazságos.

Nem a hiánypótlással volt a gond, hanem ahogy ezeket kérték és amit tettek velünk. Beszéltem ügyvéddel esetleges perrel kapcsolatban, de nem tudott mit mondani rá. Mindenki legyen körültekintő, amit reklámoznak az messze eltér a valóságtól!

A babaváró hitelt 2019. július 1-től lehet igényelni, lényege, hogy aki gyereket vállal, kamatmentes hitelt kaphat. A hitel nagyságát a szülők jövedelme és a vállalt gyerekek száma határozza meg, maximális összege 10 millió forint lehet.

Az első gyermek születése után még marad az eredeti konstrukció, a második gyermek születése után a hitel 30, a harmadik gyerek után a hitelösszeg 100 százalékát elengedik.

Az elmúlt egy évben rendkívül népszerű lett az államilag támogatott hitelkonstrukció, a bank360.hu szerint kiváltotta személyi kölcsönök és a lakáshitelek egy részét.

A babaváró hitel szabályzata azt is megfogalmazza, hogy

a hitelintézetnek a kölcsönkérelmet a benyújtást követő 10 munkanapon belül el kell bírálnia.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra