Bana Tibor gyászolja a bezárt szentgotthárdi pékséget

Közben az új tulajdonos átszervezi a Ferrosütöt.

„Szeptember 1-jével bezár Vas megye egyik legrégebbi és legjobb termékeit gyártó péksége, a szentgotthárdi „kenyérgyár”. Működését az 1960-as évek elején kezdte meg és évtizedeken keresztül szolgálta ki kiváló termékeivel a lakosságot. Mindezek közül a legnépszerűbb a „szentgotthárdi 2 kilós kenyér” volt. A „gotthárdi kétkilós” fogalom, aki megkóstolta, sosem felejti el az ízét. Az elszármazott szentgotthárdiak gyakran kérték meg ismerőseiket, családtagjaikat, hogy látogatásuk alkalmával vigyenek városunk finomságából” – írja Facebook-bejegyzésében Bana Tibor.

Facebook/Bana Tibor

A független Vas megyei országgyűlési képviselő egy hosszabb posztban foglalkozik a bezárással, megemlítve, hogy a gyártás Körmenden folytatódik, ahol több szentgotthárdi dolgozó is állást kapott.

A politikus bírálja a kormányt is, mondván a kormány olyan pékséghálózatokat támogat, „amely nem a legjobb termékek előállítására és a lakossági igények kielégítésére, hanem a legnagyobb haszon elérésére törekszik, megfojtva ezzel az olyan tradicionális termékeket gyártó üzemeket, mint városunk péksége.”

Nos, a helyzet ennél kicsivel összetettebb.

Ahogy arról lapunk is részletesen beszámolt Mégsem olyan sima a Ferrosüt és a Lipóti Pékség fúziója? 2021. August 26. 16:05 , a Ferrosüt Kft.-t – és vele együtt annak Vas megyei üzemeit és mintaboltjait - átvette a Lipóti Pékség.

Ez utóbbi viszont az átszervezés mellett döntött, ami üzemek és boltok bezárásával jár.

A lapunknak nyilatkozó alkalmazottak szerint mindenképpen szükséges volt egy tőkeerős befektető és a hatékonyabb üzleti modell kialakítása, aminek része, hogy a termelést két üzembe, a körmendibe és a szombathelyibe vonják össze.

Ugyanakkor információink szerint az átalakulás nem megy simán, és a fogyasztói szokások átalakulása is bizonytalanságot jelent Mégsem olyan sima a Ferrosüt és a Lipóti Pékség fúziója? 2021. August 26. 16:05 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Mégsem olyan sima a Ferrosüt és a Lipóti Pékség fúziója?

A Szombathelyen dolgozók aggódnak a cég jövője miatt, a vezetőség kevésbé. Közben bezárt a celldömölki üzem is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság