Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bécs és Alsó-Ausztria hétfőn fellélegezhet

Vegyük sorra a május 3-tól élő lehetőségéket!

Bécs és Alsó-Ausztria hétfőn véget vet a lezárások egy részének. Akárcsak Ausztria többi részén lehetővé válik az üzletek az úgynevezett testközeli szolgáltatások újranyitása. Burgenland már korábban véget vetett a lezárásnak. - írja az enyugat.hu .

A múzeumok, könyvtárak és szabadidős létesítmények, például állatkertek is kinyitnak. Vorarlberg kivételével viszont egész Ausztriában, így Bécsben és Alsó Ausztriában is május 19-ig marad érvényben az éttermek és szállodák zárása. A maszkok maradnak.

A növekvő oltási számoktól a tartományok azt remélik, a lezárások időszakának végéhez értek. Ugyanakkor egy újabb lezárást, visszaesést sem tartanak lehetetlennek. Különösen Michael Ludwig, Bécs polgármestere óvatos. Rendszeresen emlékezteti az osztrákokat arra, hogy az intenzív osztályokon a betegek száma még mindig meghaladja a kritikus mértéket.

A hétfői nyitás ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy az élet visszatér a koronavírus ellőtti megszokott medrébe Ausztriában. A kiskereskedelemben a maszkkövetelmények, a távolságtartási szabályok és személyenként előírt minimum 20 négyzetméternyi terület továbbra is kötelező szabály. A szolgáltatóknál feltétel a 48 óránál nem régebbi negatív antigénteszt vagy a 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-teszt, illetve a fél éven belüli koronafertőzés igazolása. A kiskereskedelemben ugyanakkor nincs kötelező teszt - emlékeztet a Kurier .

A vállalkozások nagyon várják a hétfőt és minden bizonnyal ügyfeleik is. A testközeli munkát végző szolgáltatók - mint a fodrászok, fogorvosok, kozmetikusok, masszőrök, műkörmösök, manikűrösök, tetoválók és sminkesek például - élénk üzletre számítanak. Különösen törzsvevőiknek van máris lefoglalt időpontjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra