Parkolni vagy nem parkolni? – Becsapós kitáblázás a Rohonci és a Bartók kereszteződésénél Szombathelyen

Azok a fránya nyilak...

Végeláthatatlan sorozatot lehet készíteni Szombathely közlekedési anomáliáiból, és még kategóriákra is lehetne őket bontani, ha valakinek sok ideje lenne. Mi is foglalkoztunk már egy csomóval, köztük autós, gyalogos és biciklis furcsaságokkal is.

És gyanítjuk, fogunk is még bőven cikkezni hasonlókról, ugyanis nemcsak mi botlunk bele ilyenekbe olykor-olykor, hanem olvasóink is lelekesen számolnak be tapasztalataikról.

Most épp egy becsapós kitáblázás szúrt szemet valakinek a Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésénél.

Kint az utca elején a „megállni tilos”, utána pedig kb. 20 méterrel még egy, amivel sikerül is becsapni a figyelmetlenebb sofőröket. Menetirányból ugyanis nem látni a 90 fokkal elforgatott nyilakat.

Olvasó

Ezek a kiegészítő táblák egyébként azt jelentik, hogy a nyíl jelzi a tilalom hatályát a tábláig vagy a táblától kezdődően, valamint a tábla előtt és után is érvényes.

„Azokat valószínűleg a szemközti sávból, a záróvonalon keresztül, menetiránnyal szemben beparkolni szándékozók figyelmeztetésére tették ki. Büntetni persze lehet tilosban parkolás miatt, de egy 'parkoló' tábla észszerűbb lett volna” – vélekedik olvasónk.

Olvasó

És egyébként nem az egyetlen ilyen hely a városban – meg valószínűleg más városban is akadnak hasonló furcsaságok, úgyhogy nem árt nyitott szemmel járni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem