Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bejelentették az újabb enyhítéseket Ausztriában

Sebastian Kurz osztrák kancellár csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány tartani tudja azzal kapcsolatban tett ígéretét, hogy nyárig visszatér minden a régi kerékvágásba.

A sajtótájékoztatón jelen volt Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter, Elisabeth Köstinger idegenforgalomért felelős miniszter, Andrea Mayer államtitkár és Oswald Wagner a Bécsi Orvosi Egyetem rektorhelyettese is. Az ORF magyar nyelvű cikke szerint elhangzott, hogy a járványhelyzet a vártnál jobban alakul Ausztriában, a hét napra eső új fertőzöttek száma 15 főre csökkent, az oltottaké pedig folyamatosan nő.

Július 1-től megszüntetik a vendéglátóegységek és a szórakozóhelyek nyitvatartására vonatkozó időbeni korlátozásokat. Esküvőket és más összejöveteleket is szabadon lehet rendezni. Megszűnik a létszámkorlátozás a kulturális- és a sportrendezvényeken, továbbá maszkot sem kell viselniük a jelenlévőknek, a "3G-szabály" azonban továbbra is érvényben marad azokon a területeken, ahol eddig is előírták. A nyári szünet ideje alatt, azaz a tanintézményeken kívül, nem lesz kötelező a tizenkét éven aluli gyerekek tesztelése - írja az enyugat.hu .

A maszkviselés szabályait illetően is engedményeket tett a kormány. Július 1-től többek között a boltokban, a tömegközlekedési eszközökön és a múzeumokban sem kell már FFP2-es maszkot hordani, ismét elegendő lesz az orrot és a szájat eltakaró textil viselése. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormány legközelebb július 22-én jelenthet be további enyhítéseket.

( magyarok.orf.at )
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra