Bloomsday, a legerősebb tűzoltók és Életforrás Családi Fesztivál – színes élet lesz Szombathelyen

Bár lassan már egy hónapja elindult az Érezd Szombathelyt! -sorozat, a java még csak most jön!

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, Megint lehet mozizni az Emlékműnél, lesz táncfesztivál, virágvásár és Kutyajó Nap is May 09. 17:47 május 20-án ismét elindult az Érezd Szombathelyt! -programsorozat, idén 24 helyszínen 82 program vár majd gyerekeket, felnőtteket, fiatalokat és időseket egyaránt, egészen szeptember 30-ig. És ahogy akkor kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő egy hónapban, úgy most ismét tartottak egy sajtótájékoztatót az előttünk álló egy hónap programjairól.

„Ezen a héten belobban a kulturális élet Szombathelyen” – mondta Horváth Soma alpolgármester. Csütörtökön és pénteken lesz ugyanis a Bloomsday, mellyel már lapunk is több ízben foglalkozott, Ezzel a programmal nemzetközi hírnévre is szert tehet Szombathely June 07. 15:04 hiszen idén a Nyugat.hu a rendezvény kiemelt médiatámogatója. A Bloomsday részletes programját itt Ha ezt Leopold Bloom láthatná... – Itt az idei Bloomsday teljes programja! June 11. 15:27 találjátok.

Érezd Szombathelyt sajtótájékoztató
Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezető igazgatója; Lakatár Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese; Horváth Soma alpolgármester; Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus NKft. ügyvezető igazgatója; Németh Gergely, Életforrás Családi Fesztivál szervezője és Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője.
Mészáros D. Zsolt

Aztán szintén ezen a héten, pénteken lesz a legerősebb tűzoltók versenye a Fő téren. Az igencsak látványos nemzetközi versenyt 2005 óta rendezik meg hazánkban, Szombathely pedig most negyedszerre adhat otthont a megmérettetésnek, melyen Magyarországon kívül négy ország tűzoltói szállnak egymással versenybe – erről már Lakatár Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese beszélt.

Érezd Szombathelyt sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

De ez még nem minden a hétre: nem csak a katasztrófavédelemmel, hanem a karitásszal is együttműködik az önkormányzat. Csütörtök és vasárnap között tartják ugyanis az első Életforrás Családi Fesztivált, melynek szervezője, Németh Gergely elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy van egy kis változás a korábban meghirdetett programban: Eperjes Károly csütörtök estére tervezett önálló irodalmi estje technikai gondok miatt augusztusra kerül át.

Ezt leszámítva azonban minden marad az eredeti tervek szerint: lesz helyi kézművesek vására, színházi előadások és ringató foglalkozás is, fellép a Mokka, Meggie, a Vándor zenekar, Dés László, illetve Szikora Róbert és az R-Go.

Június 24-én és 25-én pedig jönnek a Szentivánéji Vigasságok is, idén igazi retro-hangulat vár kicsiket és nagyokat az Emlékmű-domb aljánnál felállított nagyszínpadon. Fellép a Blues Jam zenekar, a Mokka Tribute Band, kollégánk zenekara, az Evilution Rock Band és a Bon Bon is – árulta el Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezető igazgatója, aki aztán hozzátette, hogy fellobantják majd Szombathely egét is szombat este – ami annyit jelent, hogy lesz tűzijáték.

Érezd Szombathelyt sajtótájékoztató
Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezető igazgatója.
Mészáros D. Zsolt

Idén sem maradunk zenés kertmozi nélkül, az első film, amit az Emlékmű-dombon levetítenek, Lady Gaga és Bradley Cooper közöse, a Csillag születik lesz július 1-jén. Majd másnap a Bohém rapszódia. Július 16-án pedig újra szervez az AGORA a Víztoronyho egy csaladi napot – buborékpartival, KRESZ-versennyel, sportbemutatókkal, gyermekvetélkedőkkel, koncertekkel és még sok más szórakoztató és élménydús programmal.

Aztán június 26. és július 2. között visszatér a Lamantin Jazz Fesztivál az önkormányzat támogatásával, bár egy kicsit más formában. Idén ugyanis a szervezők kérésére az anyagiak miatt megfordították a hivatalos nevet és a Lamantin Improvizációs Tábor és Jazz Fesztivál néven fut majd a rendezvény, ezzel az improvizációs táborra fektetve a hangsúlyt.

A helyszín ezúttal a Weöres Sándor Színház lesz, a fellépők között pedig szerepel a Dresch Quartet, az Enrico Crivellaro Blues Band, a Magyar Jazz Quintet, az Ocsovay Damján Quartet és a Gyárfás-Premecz Organ Trio, illetve a Swiss Army Triplet is – sorolja Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus NKft. ügyvezető igazgatója.

Nyakunkon a Múzeumok éjszakája is és közben javában megy a Zenélő Tourinform is, vagyis a Capito gitárklub örömzenéje ukulelével, dobbal, klasszikus és basszus gitárral – ami egészen különleges hangulatot ad a Fő térnek hétköznaponta, a külföldi turisták is nagy mosollyal az arcukon állnak meg, hogy hallgassák őket.

Érezd Szombathelyt sajtótájékoztató
Horváth Soma alpolgármester
Mészáros D. Zsolt

Nagy öröm és büszkeség a városnak ez a széleskörű, jól működő együttműködés, melynek keretében idén is megvalósulhat ez a rendezvénysorozat. Minden adott, hogy júniusban is érezzük Szombathelyt – jelentette Horváth Soma alpolgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló