Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kedden döntenek a Berzsenyi tér idegesítő balra kanyarodási tilalmáról

Miután mindenki kellően kidühöngte magát, rendkívüli bizottsági ülést hívtak össze.

Keddre, január 16-ára hívták össze a szombathelyi közgyűlés Gazdasági és Városstratégiai Bizottságának rendkívüli ülését, ahol az első napirendi pont lesz a Berzsenyi tér közlekedési rendjének felülvizsgálata lesz.

Magyarul: azt tervezik, hogy leveszik a Széchenyi utca végén, a Szily János utcai kereszteződésnél a balra kanyarodást tiltó táblát. Ez a fehér autó ugyanis jelenleg nem fordulhat balra:

Mészáros Zsolt

Ennek ellenére sokan megteszik, hiszen a megszokás nagy úr, ahogyan ez olvasónk képein A szombathelyi sofőrök még mindig nem hajlandóak figyelembe venni a Berzsenyi téri táblát 2018. January 09. 08:11 is látható, ezek közül egy:

Olvasó

De megnéztük mi is, még a hivatalos átadás Megvolt az idei év utolsó nagy szalagvágása Szombathelyen 2017. December 22. 20:58 előtt készítettünk videót Élőben mutattuk meg milyen a felújított szombathelyi Berzsenyi tér 2017. December 18. 13:50 a tér közlekedéséről és megközelíthetőségéről. Ezt:

Az eredeti elképzelés az volt, hogy a csökkentsék a tér forgalmát, ezért tiltották meg itt a balra, a Hefele Menyhért utcából pedig a jobbra kanyarodást a Kiskar utca felé. Vagyis, ki akarták vezetni az autókat a térről, pedig közben a Szily János utca kétirányú maradt.

Még a tervek készítésekor ezt szakrális okokkal indokolták, azzal, hogy a székesegyház, a Szily János szobor és környéke legyen egy új, központi tér, ahol z ember levegőt vehet, pihenhet és lelkileg is elmélyülhet. És itt tervezték kialakítani a belváros második pólusát A szombathelyi belváros második pólusát akarták létrehozni a Berzsenyi térrel 2017. December 22. 06:53 . Meg is szüntették a SEK épülete előtti parkolót, helyette egy hatalmas, térkővel borított placcot hoztak létre.

A belváros második pólusát akarták létrehozni
Tánczos Mihály

De a való világ felülírta az elképzelést, a taxisok is tiltakoztak A szombathelyi taxisok levélben fordultak a polgármesterhez a Széchenyi utca kanyarodási rendje miatt 2017. December 20. 11:26 a balra kanyarodási tilalom ellen, a leleményesség pedig megtalálta a megoldást. Sokan a Széchenyi utcából kikanyarodnak jobbra, aztán vagy a székesegyház előtt, vagy a Szily János utca valamelyik kapualjában megfordulnak. Ami sokkal veszélyesebb és jobban akadályozza a forgalmat, mint az eredeti állapot.

Az év utolsó, rendkívüli közgyűlésén az ellenzék kezdeményezte a közlekedési rend felülvizsgálatát , ám a Fidesz-többség ezt nem vette napirendre. Lendvai Ferenc, a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság elnöke megígérte, hogy januárban rendkívüli ülésen tárgyalnak róla.

Ez érkezett most el, kedden minden valószínűség szerint a bizottság úgy dönt, hogy leszereltetik a balra kanyarodási táblát. Kis lépés az embernek...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra