Beszélgetés Gobbi Hilda színésznőről - zeneműtári találkozások a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

December 15-én, délután fél öttől várják az érdeklődő közönséget.

„Én hiszek az emberi jóságban” | zeneműtári találkozások címmel, december 15-én, délután fél öttől várják az érdeklődő közönséget. A program keretében Szabó Tibor színházigazgatóval (Weöres Sándor Színház) Zoványi Ibolya könyvtáros beszélget Gobbi Hilda (1913-1988) Kossuth-díjas színésznőről, érdemes és kiváló művészről, „a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakjáról."

Gobbi Hilda - plakát
Nyugat.hu

Gobbi Hilda nevének hallatán mindnyájunkban felidéződik valamilyen emlék; egy szerepe, mosolya, hangjának ezer árnyalata. Ezekből az emlékfoszlányokból próbálják meg összerakni az este folyamán, ki is volt Gobbi Hilda? Valóban csak öreg szerepekben játszott? Tudott szaxofonozni vagy sem? Mindenki Szabó nénije hogyan viselte a népszerűséget? Honnan jött s mit hagyott nekünk örökül? A beszélgetést film- és hangbejátszások, korabeli újságcikkek és fotók teszik teljessé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra