Betelt a Markusovszky-kórház Covid-osztálya és több mint 30 vasi áldozata volt eddig a járványnak

Helyzetjelentést adott Nemény András polgármester, nem áll jól a szénánk.

Bár nagyrészt a sötétben tapogatózunk az operatív törzs által közölt napi adatokkal, az biztos, hogy az utóbbi időben nem kecsegtettek sok jóval a számok a magyar járványhelyzettel kapcsolatban. Most viszont valamivel tisztább képet kaptunk Szombathely polgármesterétől, Nemény Andrástól, aki videóüzenetben beszélt Vas megye és Szombathely jelenlegi helyzetéről.

Így állunk:

 • 318 igazolt fertőzött van Szombathelyen
 • közel 700-an vannak karanténban a szombathelyi járásban
 • 130 koronavírus-gyanús vagy Coviddal fertőzött beteget ápolnak a Markusovszky-kórházban
 • 17-en vannak lélegeztetőgépen
 • több mint 30 halott van a megyében
 • Kiemelte, hogy a szombathelyi kórház Covid-osztálya betelt, lassan nem tudnak több beteget fogadni. Ráadásul egy hónappal ezelőtt több orvost is áthelyeztek Győrbe, akik azóta is ott vannak. Ez pedig azt jelenti, hogy ha valaki kórházba kerül Szombathelyen, elég nagy az esélye annak, hogy tovább kell küldeni és csak reménykedni tudnak abban, hogy máshol tudják őket fogadni.

  A polgármester mindemellett felhívta a figyelmet arra is, hogy be kell tartani az előírásokat, tehát mindenki hordja a maszkot és tartsa a távolságot, csak azzal találkozzunk, akivel feltétlenül szükséges. Mindezt pedig azért, hogy megakadályozzuk a közösségi terjedést.

  Ezek vonatkoznak az önkormányzatra, az önkormányzati cégekre, az idősotthonokra és az egyéb szociális intézményekre, a taxitársaságokra és a rendezvényekre is. Biztosan nem lesz Szent Márton Gála és a városi szilveszter is elmarad idén. Az adventi vásárt nagyon szűkített üzemmódban tervezik megtartani, rendezvények biztosan nem lesznek és ha az operatív törzs azt javasolja, hogy semmilyen formában ne tartsák meg a vásárt, így fognak tenni.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19