Bezárt a Cuveé Borbár a szombathelyi Uránia Udvarban - Frissített

Azt is megtudtuk, mi lesz a további sorsa.

Az utóbbi időben szinte nem volt olyan hét, hogy ne számoltunk volna be valamely vendéglátóipari egység bezárásáról.

Most nem soroljuk fel az összeset, de ilyen volt például a az ismert pizzéria felső szintje* Szombathelyen eladó a Bellagio Pizzéria és egy ismert cukrászda is 2022. March 08. 19:13 , a Gyöngyös Söröző Újabb szombathelyi vendéglátóhely zárt be 2022. August 03. 20:54 , ráadásul egy ideje újra lakat került a Széll Kálmán utcai Luxembourg Kávézóra is.

Ezek után annyira nem lepődtünk meg, de mégis elkedvetlenedtünk, amikor az Uránia udvari Cuveé Borbár előtti megállító táblán először a „kiárusítás”, majd a „zárva” feliratot láttuk meg.

Néhány nap óta zárva a Cuveé ajtaja
Mészáros D. Zsolt

A Cuveé a maga nemében úttörő volt Szombathelyen, a minőségi borok és borozás divatját hozta el a városba, igaz, később több más hely is megjelent a kínálatban.

A borbár Facebook-oldalán a múlt hónap végén jelent meg a hír:

A hír igaz, a Cuvée Borszaküzlet & Borbár egy időre bezár. Kicsit máshogy, de tervezetten márciusban “kitavaszodik”.

Majd néhány napra rá érkezett a búcsúüzenet:

„Kedves barátaink! Elérkezett egy új fejezet a Cuvée Borszaküzlet & Bár történetében. Az üzemeltetés 2023. februártól már nem a Gastro Cuvée Kft. irányítása alatt fog zajlani. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki kicsit is részese volt ennek a röpke 9 évnek. Legyen ő dolgozó, üzleti partner, vendég, vásárló… De legfőképp hálás vagyok Leposa Tominknak, hogy anno ezt megálmodta. Szeretettel a két tulajdonos Szofi és Kata”

Próbáltuk felvenni a kapcsolatot a régi tulajdonosokkal, de egyelőre nem reagáltak a megkeresésünkre.

A helyszínen kedden reggel viszont véletlenül összefutottunk az új üzletvezetővel. Azt mondta lapunknak, hogy

a Cuvée valamikor kora tavasszal újra nyit, megváltozott külsővel és részben megváltozott profillal.

A részletekről annyit tudtunk meg, hogy a hely továbbra is a magasabb minőségi kategóriában tervezi működését.

Az Opten szerint a Gastro Cuvée Kft. árbevétele a pandémia előtt 50 millió forint körül volt, ami aztán majdnem a felére csökkent. 2020-ban és 2021-ben is veszteséggel működött a cég. Ez részben megmagyarázhatja a tulajdonosváltást.

Frissítés

*A cikk megjelenése után felhívták a figyelmünket, hogy a Bellagio Pizzéria helyén, a Juhász Gyula utcában időközben megnyílott a Babér Bisztró. Emellett továbbra is üzemel a Bellagio egykori tekepályája.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság