Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bírósági perek akadályozzák, hogy a szombathelyi önkormányzat megvegye az egykori Brenner-villát

A város megvenné Szombathely egyik legszebb, ám omladozó ingatlanát...

Két folyamatban lévő bíróság per akadályozza, hogy a szombathelyi önkormányzat megvásárolja a korábban kaszinóként is működött, egykori Brenner-villát – derült ki a városi közgyűlés csütörtöki ülésén.

Az épület megvásárlásáról augusztus 2-án, rendkívüli közgyűlésen Megveszi a város a volt Brenner-villát, viszi a Falco-gyár a szombathelyi Kolozsvár utcai sporttelepet August 02. 15:03 döntöttek. Kiderült ugyanis, hogy az épület tulajdonosa, a Service Immobilien Vagyonkezelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felszámolás alatt áll. A felszámoló eladásra hirdette meg a kft. vagyontárgyait, köztük a Brenner-villát. Az árverést aztán a GM Elektro-Mechanika Kft. nyerte meg 28 millió forintos ajánlatával.

Mészáros D. Zsolt

Az önkormányzat megbízta a SZOVA-t, hogy értékelje fel az ingatlant, és a cég értékbecslője nettó 32,8 millió forintban határozta meg az épület értékét. A városnak ugyanis elővásárlási joga van, ami azt jelenti, hogy ha valaki ajánlatot tesz az ingatlanra, ugyanazon az áron az önkormányzat megvásárolhatja a vevő előtt. A rendkívüli közgyűlés végül arról döntött, hogy élnek a lehetőséggel.

A két bírósági per lezártáig viszont nem lehet lebonyolítani az adás-vételt. Az egyik pert a vételi ajánlatot tett cég indította a kormányhivatal ellen. A hivatal ugyanis elutasította, hogy a cég nevére írják az ingatlant, mert az érvényben lévő szabályok ellenére a bejegyzésre jogosult cég nem hívta fel az önkormányzat figyelmét az elővásárlási jogára.

Az ítélethirdetés január 25-én várható a Győri Törvényszéken.

Mészáros D. Zsolt

A másik pert az önkormányzat indította, mivel az érintett cég nem hajlandó elismerni az önkormányzat elővételi jogát. Az ügyet megvizsgálva a kormányhivatal Földhivatali Főosztálya megállapította, hogy olyan vita van a kérelmező és az elővásárlási jog jogosultja között, melynek eldöntésére csak a bíróság jogosult.

Ebben a perben még nem tűzték ki a tárgyalást.

A volt Brenner-villa

A Gayer-park és a Brenner-park (ismertebb nevén KRESZ-park) között, nem messze a Gyöngyös pataktól áll az egykori Brenner-villa, Szombathely régen és ma: a Brenner-villa 2014. January 25. 06:51 amiben később kaszinó is működött. A kaszinó 1999-ben bezárt, azóta semmiféle felújítás, hasznosítás nem történt az épületnél.

Mészáros D. Zsolt

Öt éve leégett az épület, Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet 2016. April 22. 11:41 később kiderült, unatkozó fiatalok gyújtottak tüzet Vádat emeltek a szombathelyi kaszinót felgyújtók ellen 2017. November 07. 08:59 a tetőtérben.

Tavalyelőtt márciusban újabb tűz volt Megint tűz volt az egykori szombathelyi kaszinó egyszer már leégett épületében 2019. March 24. 18:41 az egykori villában, ezt azonban gyorsan eloltották a tűzoltók. 2019 májusában az a hír röppent fel, Kompromittáló anyagokat rejt a leégett szombathelyi kaszinó trezorja? 2019. May 31. 15:40 hogy az épület trezorja kompromittáló dokumentumokat rejthet a 90-es évek szombathelyi politikusairól, de ebből az ügyből nem lett semmi. Tavaly februárban aztán valaki bedeszkázta Videó: Bedeszkázták a kiégett Casino Szombathely ajtajait, ablakait 2020. February 16. 11:26 az ajtókat és az ablakokat.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra