Bloomnapi virágzás Szombathelyen

Kellemes mediterrán hangulatban, ír barna sört kortyolgatva telt el a 2011-es Bloom délután.

Bloomsday 2011. rendezvényei az előre kiírtaktól kissé eltértek, már a legelején. A 15.30 -ra tervezett térzene ugyanis elmaradt. Így a Fő téri Bloom ház előtt hiába várakozott, aki erre a programra várt, és előzetesen nem tájékozódott az Agora szalon előtt.

Bloomsday 2011
Polgármester sört csapol
Nagy Zoli

Ha már ide jutott az érdeklődő, akkor sínen volt, hisz a bejárattal szemben már láthatta a Savaria Egyetemi Központ és a Művészeti Szakközépiskola diákjainak alkotásait. Kis változás volt még, a megrendezett programok ugyanis egy szintre orientálódtak, és a teraszon valamint a szalonban zajlottak.

Az ünnepélyes megnyitón Mr. John Deady ír nagykövet valamint Dr. Puskás Tivadar polgármester üdvözölte az egybe-gyülteket és röviden összegezték az elmúlt 18 évet, amióta él a Bloomsday Szombathelyen. A megnyitó után jelképesen az ír sörből az első csapolást Polgármesterünk végezte el. A program ezt követően a tervezettek szerint haladt tovább, Békés Pál könyvének bemutatójával, amit azonnal kézbe is vehetettünk.

Bloomsday 2011
Pecsételés
Nagy Zoli

A bemutatót Takács Ferenc, a Joyce Társaság Elnöke tartotta. Majd egy rövid állófogadás következett. A fogyasztást a teraszon ír népzene kísérte. A dallamokat a Rua zenekar szolgáltatta. Közben Békés Pál portréfilm vetítés zajlott a szalonban, amit a már megszokott pecsételés követett a Fő téri Bloom házig. A pecsételés környezetbarát cukorral és lisztel történt. A Bloom háznál a tervezett programon kívüli eseményként egy Ausztriából érkező úr épp felolvasást tartott a szobor előtt a híressé vált James Joyce Ulysses című könyvéből.

Visszatérve a szalonban Médiawave díjnyertes filmek vetítése és FM ZERO koncert következett. Kellemes mediterrán hangulatban, ír barna sört kortyolgatva telt el a 2011-es Bloom délután.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra