Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bloomnapi virágzás Szombathelyen

Kellemes mediterrán hangulatban, ír barna sört kortyolgatva telt el a 2011-es Bloom délután.

Bloomsday 2011. rendezvényei az előre kiírtaktól kissé eltértek, már a legelején. A 15.30 -ra tervezett térzene ugyanis elmaradt. Így a Fő téri Bloom ház előtt hiába várakozott, aki erre a programra várt, és előzetesen nem tájékozódott az Agora szalon előtt.

Bloomsday 2011
Polgármester sört csapol
Nagy Zoli

Ha már ide jutott az érdeklődő, akkor sínen volt, hisz a bejárattal szemben már láthatta a Savaria Egyetemi Központ és a Művészeti Szakközépiskola diákjainak alkotásait. Kis változás volt még, a megrendezett programok ugyanis egy szintre orientálódtak, és a teraszon valamint a szalonban zajlottak.

Az ünnepélyes megnyitón Mr. John Deady ír nagykövet valamint Dr. Puskás Tivadar polgármester üdvözölte az egybe-gyülteket és röviden összegezték az elmúlt 18 évet, amióta él a Bloomsday Szombathelyen. A megnyitó után jelképesen az ír sörből az első csapolást Polgármesterünk végezte el. A program ezt követően a tervezettek szerint haladt tovább, Békés Pál könyvének bemutatójával, amit azonnal kézbe is vehetettünk.

Bloomsday 2011
Pecsételés
Nagy Zoli

A bemutatót Takács Ferenc, a Joyce Társaság Elnöke tartotta. Majd egy rövid állófogadás következett. A fogyasztást a teraszon ír népzene kísérte. A dallamokat a Rua zenekar szolgáltatta. Közben Békés Pál portréfilm vetítés zajlott a szalonban, amit a már megszokott pecsételés követett a Fő téri Bloom házig. A pecsételés környezetbarát cukorral és lisztel történt. A Bloom háznál a tervezett programon kívüli eseményként egy Ausztriából érkező úr épp felolvasást tartott a szobor előtt a híressé vált James Joyce Ulysses című könyvéből.

Visszatérve a szalonban Médiawave díjnyertes filmek vetítése és FM ZERO koncert következett. Kellemes mediterrán hangulatban, ír barna sört kortyolgatva telt el a 2011-es Bloom délután.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra