Bödőcs Tibor önkéntes némaságba vonult, de erre minden oka megvan

Az egyik legtehetségesebb humoristánk úgy döntött, átmenetileg felfüggeszti a publikálásokat és nyilvános szerepléseket, Facebook-bejegyzésében pedig azt is elmondja, miért.

Korábban már írtunk róla Bödőcs Tibor fergeteges humorral kezeli a koronavírus miatti helyzetet 2020. March 12. 07:28 , hogy Bödőcs Tibor - sokunk kedvenc humoristája - nem csak a koronavírus miatt életbe lépett korlátozás miatt, mely tiltja a 100 főnél nagyobb rendezvények megtartását, de józan eszének sugallata miatt is turnéstopot hirdetett.

Most azonban egy ennél is sajnálatosabb bejelentést tett, miszerint paródiáinak, pár perces humoros videóinak és az aktualitást sosem nélkülöző, szórakoztató bejegyzéseinek gyártását is szünetelteti.

Bödőcs Tibor Áder János újévi köszöntőjének paródiájában
Bödőcs Tibor

A jelenlegi nehéz időkben érthető is, miért kifogásolja sok rajongója, hogy elcsendesedett. Most mindannyiunknak nagy szüksége van a nevetésre, a nyomasztó hétköznapok humoros kiforgatására, sokak számára pedig Bödőcs Tibor jelentette a humor stabil világítótornyát.

A humorista az ezt firtató kérdésekre, kérésekre reagált Facebook-oldalán. A bejegyzés tartalmát meg sem próbálom leegyszerűsítve leírni ide, hiszen aki kicsit is képben van Bödőcs munkásságában, tudja, hogy utánozhatatlan stílusa van, mely még egy egyszerű posztot is szórakoztató olvasmánnyá varázsol. Inkább csak bevágom ide az egészet:

Úgy vélem, nagyon sok magyar nevében mondhatom, hogy sajnálattal olvastam ezeket a sorokat, de teljes mértékben meg is értem Bödőcs Tibor döntését.

Ugyan még csak junior vagyok az újságírásban, de én is érzem, hogy azok a bizonyos alkotói energiák egyre rohamosabban apadnak. Azok, akik egész eddig az őket körülvevő világból merítettek mindennapi ihletet, most nagy csávában vannak. Vagy megtanulnak az új viszonyokhoz alkalmazkodni, s megújult lendületet nyerni a globális tehetetlenség miliőjéből, vagy – ha csak átmenetileg is – lehúzzák a rolót és rámeditálnak egy nagyot a folytatásra.

Bödőcs Tibor mégis gondol azokra, akik belőle nyernek erőt a mindennapi nehézségek leküzdéséhez. Ahogyan azt a bejegyzés végén is írja, Youtube csatornája most egy kicsit más irányt vesz, s eddig nem publikált részleteket tölt fel korábbi stand-up és felolvasó estjeiből.

Bödőcs saját Addig se iszik című könyvéből olvas fel
Bödőcs Tibor/Youtube

Személy szerint ez nem csak azért csal mosolyt az arcomra, mert én is azok közé tartozom, akik számára Bödőcs a szürke hétköznapok elleni vakcina, hanem azért is, mert így én is belekóstolhatok azokba az előadásaiba, melyekre személyesen nem volt lehetőségem elmenni, interneten pedig eddig nem láthattam őket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra