Olajos csajok tánca az öntödében

Ugyan a kormány gyorsan reagált a saját hülyeségére, azért ne hagyjuk meglógni a témát, erről beszélni kell. Bakács Tibor írása.

Palkovics László, felsőoktatási janicsár vette a bátorságot, és odaállt a fiatalok elé... kezdtem magyarázni a csajomnak, aki pszichológus, hogy mi történik Magyarországon, amikor hozzálátnak bizonyos alapképzések felszámolásához. Ő a kollégái miatt aggódik, én a jövő gázszerelői miatt, de hát mindig is más volt a férfi és a nő agya!

Azt tökéletesen értem, hogy bizonyos szakokat megszüntetnek, mert Szijjártó Péter az élő példa, hogy mi van, ha valaki diplomát szerez edzés közben: a vége miniszterség a külügyben. Akit nem értek, az Palkovics László, volt egyetemi oktató. Most tényleg, ő lesz a magyar felsőoktatási képzés kilóra megvehető szimbóluma?

Palkovics László
MTI / Kovács Attila

Mindenesetre nekiment a bolognai rendszernek, amelynek már a neve kapásból rosszul hangzik, miután Bologna nyugatra és nem keletre fekszik. Mindenesetre Európától Felcsút keletre fekszik. A nyitás évében meg egészen biztosan igaza van a stoplis agyúaknak, hogy az ország szellemi felvirágoztatását a minőségi szakmunkaképzésre bízzák, a hósipkás csúcs meg a gépészmérnök lesz.

Olajos csajok tánca az öntödében, a magnóból Ákos szólózik.

Te, Laci, bocs, hogy tegezlek, de valaha én is egyetemre jártam, többre is - ha így van, lesz, mint mondod, akkor kinek jutott eszébe, hogy mégis csak elcsapjátok az ipari formatervezőket? Széles bácsi bosszúja a buszokért? Vagy Rózsa asszony még nem hallott a Horváth-féle Ikarus 55-ösről? Különben is, azért, mert ti már nem csomagoltok be semmit színes papírba, csak környezetet nem kímélően hazudtok, abból nem következik az ipari formatervezés apokalipszise. Vagy én vagyok naiv, és tényleg eljött az ívhegesztők ideje Magyarországon?

Na, azt nem hiszem, mert már mindegyik külföldön van, hülye lesz hazajönni, és betenni a pénzecskéjét valamelyik bankba, ami a tiétek. Máskülönben valóban úgy lesz, mint mondtátok, egyszer úgyis hazajönnek ők - na nem a melósok, hanem az elzavart, megszüntetett értelmiség.

De lehet, hogy Felcsútot nem virággal borítják majd be.

Külföldi tapasztalataikat hasznosítva értenek majd az ipari nehéz gépek mozgatásához, esetleg csatlakoznak hozzájuk a vérig sértett közgépesek is, és majd együtt betemetik a kert végében álló házi stadiont. Hogy mikor lesz? Nem tudom, de én kivárom Szabadkán.

A Savaria Egyetemi Központ épülete Szombathelyen
Horváth Balázs

A baj, hogy az ország nem biztos, hogy várhat, mert a lejtőn való lecsúszás sebessége mindig gyorsabb a felkapaszkodásénál. És hiába a kiváló mérnökseregek, ha a segítő szakmáktól megtisztított országban tovább nő az öngyilkosok száma. Ja, hogy az emberekkel foglalkozó kutatások alapból nem érdekelnek titeket?! Igazatok van most is, és a gondolatnak van jövője, ha arra gondolok, hogy éppen most csődöl be halálosan az egészségügy. Lám, megoldják az ellopott nyugdíjak fedezetét is, nem véletlen, hogy egy mágus ül a Nemzeti Bank élén.

Mégis, egy tanszékvezetői tanár az arcát adta ehhez? Hát nem térek magamhoz. Persze, én még a szocializmusban tanultam, és ott végtelenül tiszteltük Hahn profot vagy Méreit, Poszlert ki ne felejtsem. Nem csak a tudásuk, sőt, inkább morális tartásuk miatt. Áldassék Zsilka János neve!

Te, Laci, ezért kár volt, pedig fogalmam sincs a mézes della nagyságáról. Mondom, hogy naiv vagyok. Vagy bölcsész. Pedaigogosz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény