Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Boltláncok: az ellátás biztonságos, nem kell felhalmozni

Ahogy tavaly sem, a hétfőtől életbe lépő korlátozások során sem kell a naponta szükséges termékeknél, ezen belül az élelmiszereknél fennakadásra számítani.

A legnagyobb boltláncokat tömörítő OKSZ szerint az ellátás biztonságos, nem kell felhalmozni az élelmiszereket, mert az ellátás folyamatos. A szervezet szerint mielőbb látni kell a részletszabályokat a szigorításokról, hogy a gyermekes dolgozók beosztását az iskola- és óvodazárhoz lehessen igazítani.

Az OKSZ egyben javasolni fogja, hogy azok az üzletek - elektronikai termékeket áruló boltok, barkácsüzletek -, amelyek tavasszal korlátozottan nyitva lehettek, most is működhessenek.

Ahogy tavaly sem, a hétfőtől életbe lépő korlátozások során sem kell a naponta szükséges termékeknél, ezen belül az élelmiszereknél fennakadásra számítani. A beszállítók, kereskedők, boltláncok felkészültek – mondta a Napi.hu szerkesztőségi blogjának Vámos György, a legnagyobb kereskedelmi láncokat tömörítő Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára nem sokkal azután, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette a legújabb intézkedéseket.

Nincs szükség felhalmozásra, az ellátás biztosított. Ugyanakkor a szigorításokról szóló részletszabályoknak minél előbb meg kell jelennie, mert a kereskedelemben dolgozó gyermekes szülőknek az iskolák és óvodák bezárása miatt változik a menetrendje és ehhez kell igazítani a beosztásukat - mondta Vámos György.

Szavai szerint egyelőre nem tudni, hogy az élelmiszerboltok, drogériák, patikák és benzinkutak mellett lesznek-e más kivételek, de az OKSZ javasolni fogja, hogy a munkavégzéshez szükséges termékeket árusító boltok, például a műszaki cikkeket, irodafelszerelést árusító üzletek, valamint a barkácsboltok is nyitva lehessenek. Az utóbb felsorolt üzletek a tavaly tavaszi kijárási korlátozások idején rövidített nyitvatartási idővel működhettek.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra