"Jó gének és egy kis botox" - Bruce Willis statisztáit kérdeztük

Budapesten forog a Die Hard-széria jövőre várható ötödik folytatása, természetesen sok magyar statiszta részvételével. Közülük hárman meséltek nekünk McClane hadnagyról, tuskó magyar szervezőkről és jófej amerikaiakról.

Sétál, ácsorog, beszélgetést színlel. Nagyjából ilyesmi a dolga egy statisztának, ami egyébként bárkiből lehet: annyi a teendő, hogy besétálunk egy castinggal foglalkozó hazai ügynökséghez, ahol felveszik adatainkat, fényképeket készítenek rólunk, aztán várhatjuk, hátha ölünkbe hull A Nagy Kaland - ami persze nem feltétlenül nagy, nincs is különösebben jól megfizetve, és nem is egy csillogó színészkarrier kapuja, mint ahogy azt sokan képzelik róla. A statiszták sokkal inkább adatbázisból kiválasztott hús-vér díszletek, akikre egyszerűen szükség van, hiszen a filmvásznon egy - ebben az esetben moszkvai - utca legfeljebb akkor néz ki jól töküresen, ha zombifilmről van szó.

Így hát a 2013-ban debütáló Good Day To Die Hard-hoz is kellett néhány vállalkozó kedvű fiatal. Őket a múlt szombati forgatási napon a Westend City Center elkerített parkolójában felállított sátraknál terelték egybe. Egyikük elmondása szerint annyit kértek tőlük, hogy váltás ruhát vigyenek, ami nem feltűnő, tehát a cipő sötétebb, a ruha pedig egyszínű legyen.

Forgatás a Városligetben (MTI Fotó: Kallos Bea)
MTI Fotó: Kallos Bea

"2012-ben miért kell úgy beszélni, mint a kutyával?"

Arról azonban, ahogy a casting szervezői viselkedtek velük, már nem volt hízelgő véleménnyel - ilyen szempontból még a dollármilliós hollywoodi szuperprodukciót is maga alá temette a magyar rögvalóság.

Kesztyűs kézzel, illetve szarba sem vettek, ennek a kettő kombinációja volt az, ahogy bántak velünk. Az egyikük például a meglehetősen lekezelő kettes sorba álljatok be gyerekek, szépen, ügyesen szöveggel képzelte magát feljebb helyezni másoknál

- mesélte alanyunk.

Elszántan lépcsőzve (MTI Fotó: Kallos Bea)
MTI Fotó: Kallos Bea

Egy tőle függetlenül megkérdezett másik lány is megerősítette, hogy a statisztalét nem fenékig tejfel, már ami a magyar koordinátorok modorát illeti.

Komolyan a hideg is kiráz a beszédstílusuktól. Nem értem, hogy aki nem szereti az embereket, az miért foglalkozik velük, nonszensz. Engem nem tör össze, de tényleg nem értem, hogy 2012-ben Magyarországon miért kell úgy beszélni valakivel, mint a kutyával? Bezzeg az amerikaiak halál jó fejek, egyikük még képeket is mutogatott a telefonjáról, mentolos cukorkával kínált, miközben a statiszta koordinátor ok nélkül bunkó.

Willis és a Photoshop

Ugyanő mondta el, hogy volt olyan pillanat, amikor olyan közel került a dörzsölt, alkoholproblémákkal küzdő rendőrt játszó Bruce Willishez, hogy megérinthette volna. Ami pedig ilyen közelről feltűnt neki, az az volt, hogy élőben sem más, mint a képernyőn, a grimaszai a csapón kívül is olyanok, amilyeneket megszoktunk tőle.

Ő ilyen lehet, ez nem imázs, valószínűleg ezeket a grimaszokat tolta 15 évesen is, ez fakad belőle. Persze azóta kicsit ráerősített.

Ezen túl megfontolt, csendes volt, várta, mikor mit kell csinálni, nem beszélt feleslegesen. A másik, nekünk nyilatkozó statiszta szerint kerülte a szemkontaktust velük, ő viszont alig két méterről megfigyelhette, hogy szemei körül erős szarkaláb-árkok futnak.

Ellenben az arca kisimult volt, de nem természetesen, hanem mintha hátrafelé feszült volna

- mondta, ami egybecseng azokkal a híradásokkal, amik arról számoltak be, hogy a színész egy budapesti magánklinika plasztikai sebészétől botoxkezelést kért és kapott . Ettől függetlenül a beszámolók szerint Willis 57 évesen is fess, fitt, amire bizonyára ráerősít a masszív bankszámla és a jó gének.

Mint az igazi színészek

Több, modellként dolgozó lányt egy éjszakai klubjelenetre választottak ki, úgynevezett kiemelt statisztaként, hiszen nekik már többet is kellett csinálniuk a puszta létezésnél. Egyikük arról mesélt, hogy az ír rendező, John Moore meglepetésére ugyanúgy bánt velük, mint az igazi színészekkel, hiszen némi játékot nekik is bele kellett vinniük a jelenetbe.

John Moore rendező igazgat (MTI Fotó: Kallos Bea)
MTI Fotó: Kallos Bea

Egyenként megkért minket, hogy erre most tényleg koncentráljunk, ő bízik bennünk, hiszen nagyon ügyesek vagyunk, és ezzel a pár perccel halhatatlanná válunk, hiszen ez a Die Hard 5, és többmillió ember fog minket látni. Engem csak az zavart, hogy valószínűleg azt hitte, olyan feltörekvő lányok vagyunk, akik tényleg azt gondolják, ez lehet a nagy lehetőség. Nem tagadom, biztosan voltak köztünk olyanok is, de én személy szerint alig vártam, hogy végezzünk és hazamehessek lepihenni

- mondta a magyar lány, akinek valószínűleg nem csak a sziluettjével, de az arcával is találkozunk majd a filmben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű