Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Jó gének és egy kis botox" - Bruce Willis statisztáit kérdeztük

Budapesten forog a Die Hard-széria jövőre várható ötödik folytatása, természetesen sok magyar statiszta részvételével. Közülük hárman meséltek nekünk McClane hadnagyról, tuskó magyar szervezőkről és jófej amerikaiakról.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sétál, ácsorog, beszélgetést színlel. Nagyjából ilyesmi a dolga egy statisztának, ami egyébként bárkiből lehet: annyi a teendő, hogy besétálunk egy castinggal foglalkozó hazai ügynökséghez, ahol felveszik adatainkat, fényképeket készítenek rólunk, aztán várhatjuk, hátha ölünkbe hull A Nagy Kaland - ami persze nem feltétlenül nagy, nincs is különösebben jól megfizetve, és nem is egy csillogó színészkarrier kapuja, mint ahogy azt sokan képzelik róla. A statiszták sokkal inkább adatbázisból kiválasztott hús-vér díszletek, akikre egyszerűen szükség van, hiszen a filmvásznon egy - ebben az esetben moszkvai - utca legfeljebb akkor néz ki jól töküresen, ha zombifilmről van szó.

Így hát a 2013-ban debütáló Good Day To Die Hard-hoz is kellett néhány vállalkozó kedvű fiatal. Őket a múlt szombati forgatási napon a Westend City Center elkerített parkolójában felállított sátraknál terelték egybe. Egyikük elmondása szerint annyit kértek tőlük, hogy váltás ruhát vigyenek, ami nem feltűnő, tehát a cipő sötétebb, a ruha pedig egyszínű legyen.

Forgatás a Városligetben (MTI Fotó: Kallos Bea)
MTI Fotó: Kallos Bea

"2012-ben miért kell úgy beszélni, mint a kutyával?"

Arról azonban, ahogy a casting szervezői viselkedtek velük, már nem volt hízelgő véleménnyel - ilyen szempontból még a dollármilliós hollywoodi szuperprodukciót is maga alá temette a magyar rögvalóság.

Kesztyűs kézzel, illetve szarba sem vettek, ennek a kettő kombinációja volt az, ahogy bántak velünk. Az egyikük például a meglehetősen lekezelő kettes sorba álljatok be gyerekek, szépen, ügyesen szöveggel képzelte magát feljebb helyezni másoknál

- mesélte alanyunk.

Elszántan lépcsőzve (MTI Fotó: Kallos Bea)
MTI Fotó: Kallos Bea

Egy tőle függetlenül megkérdezett másik lány is megerősítette, hogy a statisztalét nem fenékig tejfel, már ami a magyar koordinátorok modorát illeti.

Komolyan a hideg is kiráz a beszédstílusuktól. Nem értem, hogy aki nem szereti az embereket, az miért foglalkozik velük, nonszensz. Engem nem tör össze, de tényleg nem értem, hogy 2012-ben Magyarországon miért kell úgy beszélni valakivel, mint a kutyával? Bezzeg az amerikaiak halál jó fejek, egyikük még képeket is mutogatott a telefonjáról, mentolos cukorkával kínált, miközben a statiszta koordinátor ok nélkül bunkó.

Willis és a Photoshop

Ugyanő mondta el, hogy volt olyan pillanat, amikor olyan közel került a dörzsölt, alkoholproblémákkal küzdő rendőrt játszó Bruce Willishez, hogy megérinthette volna. Ami pedig ilyen közelről feltűnt neki, az az volt, hogy élőben sem más, mint a képernyőn, a grimaszai a csapón kívül is olyanok, amilyeneket megszoktunk tőle.

Ő ilyen lehet, ez nem imázs, valószínűleg ezeket a grimaszokat tolta 15 évesen is, ez fakad belőle. Persze azóta kicsit ráerősített.

Ezen túl megfontolt, csendes volt, várta, mikor mit kell csinálni, nem beszélt feleslegesen. A másik, nekünk nyilatkozó statiszta szerint kerülte a szemkontaktust velük, ő viszont alig két méterről megfigyelhette, hogy szemei körül erős szarkaláb-árkok futnak.

Ellenben az arca kisimult volt, de nem természetesen, hanem mintha hátrafelé feszült volna

- mondta, ami egybecseng azokkal a híradásokkal, amik arról számoltak be, hogy a színész egy budapesti magánklinika plasztikai sebészétől botoxkezelést kért és kapott . Ettől függetlenül a beszámolók szerint Willis 57 évesen is fess, fitt, amire bizonyára ráerősít a masszív bankszámla és a jó gének.

Mint az igazi színészek

Több, modellként dolgozó lányt egy éjszakai klubjelenetre választottak ki, úgynevezett kiemelt statisztaként, hiszen nekik már többet is kellett csinálniuk a puszta létezésnél. Egyikük arról mesélt, hogy az ír rendező, John Moore meglepetésére ugyanúgy bánt velük, mint az igazi színészekkel, hiszen némi játékot nekik is bele kellett vinniük a jelenetbe.

John Moore rendező igazgat (MTI Fotó: Kallos Bea)
MTI Fotó: Kallos Bea

Egyenként megkért minket, hogy erre most tényleg koncentráljunk, ő bízik bennünk, hiszen nagyon ügyesek vagyunk, és ezzel a pár perccel halhatatlanná válunk, hiszen ez a Die Hard 5, és többmillió ember fog minket látni. Engem csak az zavart, hogy valószínűleg azt hitte, olyan feltörekvő lányok vagyunk, akik tényleg azt gondolják, ez lehet a nagy lehetőség. Nem tagadom, biztosan voltak köztünk olyanok is, de én személy szerint alig vártam, hogy végezzünk és hazamehessek lepihenni

- mondta a magyar lány, akinek valószínűleg nem csak a sziluettjével, de az arcával is találkozunk majd a filmben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés