Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Burgenlanban is találtak omikron-mutánst

A két fertőzöttnél csak enyhe tünetek jelentkeztek, jól vannak.

A koronavírus omikron változatát mutatták ki Burgenlandban. Az ország koronavírus-koordinációs stábja szerint a változatot két Dél-Afrikából hazatérőnél fedezték fel. A jelenlegi értékelés szerint további terjesztés nem történt – közölték szombat este.

Az első ausztriai Omikron-eset után a fertőzöttek az ország lakossági felhívására reagáltak, így a hivatalosan elrendelt PCR-vizsgálatnak vetették alá őket. A mintákat az országból az AGES-hez küldték, amely a hivatalosan elrendelt PCR-vizsgálatok kiértékelésének nagy részét végzi.

A két fertőzöttet azonnal elválasztották egymástól, és kiterjedt kapcsolatkutatást végeztek. Burgenlandban is kapcsolatot tártak fel. Az érintettek már hét napja karanténban vannak. A két fertőzöttnél csak enyhe tünetek jelentkeztek, jól vannak - közölte az ORF.at .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19