Cáfolta az immunológus Orbán Viktort: nincs szükség negyedik oltásra

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban elmondta, hogy hat hónap elteltével mindenkinek ajánlja a kormány, hogy oltassa be magát negyedszerre is. Ezzel szemben Lisziewcz Julianna immunológus viszont úgy látja: nincs szükség negyedik oltásra.

A kormány foglalkozott a negyedik oltással is, “az ember már orvosi konzíliumnak” érzi olykor a tanácskozást, de “kifejezetten tilos” , hogy virológusoknak gondolják magukat, a szakemberek véleménye a döntő  - derült ki Orbán Viktor szavaiból. Az operatív törzs ajánlásai alapján támogatják a negyedik oltást.

Mindenki konzultáljon a háziorvossal - javasolta a miniszterelnök is, aki szerint a harmadik oltás után negyedik hónapban lehet kérni a negyedik oltást - de hat hónap elteltével mindenkinek ajánlja a kormány, hogy oltassa be magát negyedszerre is.

Ezzel szemben  Lisziewcz Julianna immunológus viszont úgy látja: nincs szükség negyedik oltásra.   "A T sejtes immunválaszt három vakcina tökéletesen stimulálta, tehát egy, negyedik, vagy ötödik, vagy hatodik ugyanolyan vakcina semmivel nem fog jobban megvédeni minket, tehát én azt mondom, hogy nincs szükség egy negyedik oltásra, ezekből a vakcinákból" - szögezte le az immunológus az ATV híradójának.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19