A CNN a magyar nyelv tanulását ajánlja

Úgy saccolják, egy amerikainak 1100 óra tanulás kell ahhoz, ha valaki elfogadható szinten akarja beszélni.

Országunkban valami megragadhatta a CNN utazási rovatának a szerkesztőit, ráadásul nem a szokásos politikai klisék szintjén.

A múltkor a budapesti New York kávézót kiáltották ki A CNN szerint Magyarországon van a világ legszebb kávéháza 2019. December 11. 12:11 a világ legszebb kávézójának, most pedig a magyar nyelv tanulását ajánlják az olvasónak.

Az írás alapvetően arról szól, hogy melyek azok a nyelvek, amelyeket könnyebben, és melyek azok, amelyeket nehezebben tanulnak meg az angol anyanyelvűek.

Nem egyszerű a magyar nyelv
Unger András

Ezek szerint a legkönnyebben a nagyon közeli holland és norvég, illetve a latin nyelvekkel (francia, spanyol, portugál) boldogulnak, az utóbbiakkal nagyon sok a közös szókincs. Úgy számolnak, mindössze 600 óra kell a tanuláshoz.

A legnehezebb kategóriába az arab, a japán és a kínai nyelvek kerültek, amelyek elsajátításához 2200 órával lehet számolni.

A cikk külön bekezdést szán a magyar nyelvnek, és melegen ajánlja azok figyelmébe, akik szeretik a kihívásokat.

Különlegessége csak a baszk nyelvhez hasonlítható, írják, majd néhány példát hoznak fel a meghökkentő nyelvtani furcsaságok illusztrálására.

Számunkra természetes az igák és főnevek ragjainak és jeleinek dzsungele, de aki nekiáll ezt a dzsungelt rendszerezni és megtanulni, annak valóban fel kell kötnie a gatyáját.

Egyik hajmeresztő példaként azt hozza, hogy az igeragokat toldjuk a főnevekhez birtoklás kifejezésére (eszem – kertem; eszed – kerted), és ha mindez még dupla birtoklással és a többes szám lehetőségével párosul, akkor végképp követhetetlen lesz a tanulók számára.

A CNN újságírója – aki maga is nekiállt a magyar nyelv tanulásának – úgy saccol, hogy egy angol anyanyelvűnek kb. 1100 óra kell a nyelvünk megtanulásához.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech