Covid: Ausztria lassan búcsúzik a járványtól

Az ország június 30-tól visszatér a korlátozó intézkedések nélküli "normális üzemmódra".

Az ORF közszolgálati rádió, illetve televízió szerint - vette észre az infostart.hu - a kormány már meg is vitatta a járvány végét jelző intézkedések fokozatos megszüntetésének menetrendjét. Eszerint három évvel az első fertőzések ausztriai megjelenése után az a döntés született, hogy az ország június 30-tól visszatér a korlátozó intézkedések nélküli "normális üzemmódra" .

A járvány ausztriai enyhülését jelzik, hogy több könnyítést már elrendeltek. A kórházakban, valamint az egyéb ápolási, illetve gondozási intézményekben ugyanakkor még érvényben van a maszkviselési kötelezettség. Ennek megszüntetését április végétől tervezik.

A tervek szerint ugyancsak június végéig megszüntetnek minden SARS-CoV-2 válságstábot, illetve testületet. Megszűnik továbbá az esetleges fertőzések bejelentésének kötelezettsége, továbbá eltörlik a fertőzöttek esetében érvényben lévő korlátozásokat is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19