Covid: Ausztria lassan búcsúzik a járványtól

Az ország június 30-tól visszatér a korlátozó intézkedések nélküli "normális üzemmódra".

Az ORF közszolgálati rádió, illetve televízió szerint - vette észre az infostart.hu - a kormány már meg is vitatta a járvány végét jelző intézkedések fokozatos megszüntetésének menetrendjét. Eszerint három évvel az első fertőzések ausztriai megjelenése után az a döntés született, hogy az ország június 30-tól visszatér a korlátozó intézkedések nélküli "normális üzemmódra".

A járvány ausztriai enyhülését jelzik, hogy több könnyítést már elrendeltek. A kórházakban, valamint az egyéb ápolási, illetve gondozási intézményekben ugyanakkor még érvényben van a maszkviselési kötelezettség. Ennek megszüntetését április végétől tervezik.

A tervek szerint ugyancsak június végéig megszüntetnek minden SARS-CoV-2 válságstábot, illetve testületet. Megszűnik továbbá az esetleges fertőzések bejelentésének kötelezettsége, továbbá eltörlik a fertőzöttek esetében érvényben lévő korlátozásokat is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19