Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csak igazolvánnyal lehet vásárolni az osztrák boltokban

Egyre szigorúbban ellenőrzik a 2G tanúsítványokat. Van, ahol "megbélyegzik" a vevőket.

A kedd óta kötelező 2G-előírás Alsó-Ausztria számos üzletében éreztette magát. Több boltban az alkalmazottakat bízták meg az ellenőrzések elvégzésével - számolt be a Heute.at .

A megszigorított eljárás ellenére sem alakultak ki sorok. Érdekesség, hogy a bevásárló-központokban eltérően kezelték az új szabályozást: az olyan plázák látogatói, mint a bécsújhelyi Fischapark vagy a krems-i Mariandl, önként kaphattak bélyeget a tenyerükre 2G igazolásként, hogy ne kelljen minden egyes üzletnél ellenőrizni őket. A St. Pöltenben található Traisenparkban viszont minden különálló üzletben ellenőrizték a belépőket. Ennek szükségességére több bolt bejáratánál plakátok is felhívták a figyelmet. A vásárlóknak belépéskor 2G igazolást és fényképes igazolványt kellett bemutatniuk.

Egyes üzletek elzárták a bejárat egy részét, hogy belépéskor ellenőrizhessék a 2G bizonyítékokat. Más helyeken ezt QR-kód olvasó segítségével végezték, néhol csak a Green Pass-ban kapott oltások számát vették figyelembe. Egyes kiskereskedelmi láncok, például egy divatcég, csak a pénztárnál ellenőriztek.

Nem vonatkozik egyébként a 2G kötelezettsége az élelmiszer-kereskedelemre, a drogériákra, a gyógyszertárakra, a takarmány boltokra, a benzinkutakra és a trafikokra, valamint az autó- és kerékpárműhelyekre.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19