Csak semmi pánik: újraindul a szombathelyi termelői piac

Tegnap már megvolt a „próbaüzem”.

Lapunk az utóbbi időben többször foglalkozott a szombathelyi termelői piaccal.

Március közepén kisfilmet forgattunk Füstölt sonka, medvehagyma és túrósrétes illata lengte be az MMIK terét 2020. March 15. 18:45 a helyszínen, majd néhány nap múlva le is írtuk Egy kis falu a város közepén - Meglátogattuk a termelői piacot 2020. March 16. 19:42 tapasztalatainkat.

Akkor még nem sejtettük, hogy néhány nap múlva eltűnik Bezárt a termelői piac az MMIK-nál, ne is keresse! 2020. April 02. 13:45 a város ezen különleges bevásárlóhelye: a koronavírus-járvány ezt a szolgáltatást sem kímélte.

Ugyanakkor nemrég az egyik közösségi oldalon abba a hírbe futottunk bele, hogy esetleg egy másik helyszínen újraéled a „falu a városban”.

Baráth Noémi

„Az Ady téri árusítást ezért kellett megszüntetnünk, mert bezárt a szomszédos MMIK, így megszűnt a piac infrastrukturális háttere” – mondta megkeresésünkre Kovács István, a piacot szervező Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tőle tudjuk az újranyitással kapcsolatos információkat.

Ezek szerint már az MMIK előtti helyszín megszűnésével egyidejűleg felmerült az igény a piac újranyitására, és ez időközben részben meg is történt.

Tegnap (kedden) több árus is megjelent a Kőszegi utca 9.-es szám alatti belső udvaron, ahol átadták a vevőknek az interneten előre megrendelt árut.

Mivel a „főpróba” jól sikerült, lesz folytatás.

Ez a Kőszegi utca 9. - A kapu éppen felújítás alatt van
Józing Antal

A jövő héttől kezdve csütörtökönként 11 és délután 1 óra között megjelennek az árusok a helyszínen, ahol elvileg lehet vásárolni tőlük ott helyben is, de mindkét fél számára az a jobb megoldás, ha a vevők előtte leadják a rendelést az interneten.

Természetesen az árusok komolyan veszik az egészségügyi helyzetet, így maszkban és kesztyűben lesznek, és mindenkit arra kérnek, hogy az emberek maradjanak biztonságos távolságra egymástól.

A Kőszegi utca 9. egyébként nem egy véletlen választás eredménye. A szomszédban működő pékség kínálatában is megtalálhatók már a helyi termékek, és a tervek szerint az épületben a helyi termékekre – és azok filozófiájára – épülő kávézó nyílik a közeljövőben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság