Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudnak ki- és behajtani a hétvégén a lakók a szombathelyi Szatmár utcában

Azt mondják, hogy a csatornarekonstrukciót végző munkások feltörték a kapubejárókat, és erről nem szóltak előre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

800 millió forint uniós támogatásból összesen nyolc helyszínen zajlanak a városban csatornarekonstrukciós munkák. A munka célja, hogy a csapadékot és felszín alól előtörő vizet a csatorna valóban elvezesse, és a víz ne okozzon károkat a területen.

A nyolc helyszín: Stromfeld lakótelep, Joskar-Ola lakótelep, Nárai út, Kámon-Herény II. ütem, Olad falu, Szatmár utca, Mérleg utca, Rumi út.

Maga a rekonstrukció üdvözlendő, de korábban a Rumi útról jelentettek a lakók gondokat, most pedig a Szatmár utcáról küldött olvasónk egy levelet és fotókat.


Feltörték a kapubejárókat a Szatmár utcában
Olvasó
Feltörték a kapubejárókat a Szatmár utcában
Olvasó


A Rumi utcában az volt a gond Nagyon komoly gondok vannak a Rumi úti csapadékvíz-elvezetéssel 2019. July 18. 18:22 , hogy a négy méteresre épített bejáró sokaknak szűk, a másik, hogy 40-50 centiméteres hídfejeket építettek a bejárók széleire, s ezek miatt rendkívül nehezen lehet kihajtani az autókkal. A lakók azt is sérelmezték, hogy semmiféle tájékoztatást nem kaptak a munkáról és a bekövetkező korlátozásokról.

Végül a lakók tiltakozása, és Tóth Kálmán, az érintett városrész képviselőjének fellépése sikeres volt, és a múlt héten a kivitelező elkezdte kijavítani a hibákat .

A Szatmár utcában viszont még nem ilyen előrehaladott a munka,a lakók péntek délután szembesültek azzal, hogy a betonhidakat feltörték, a kapubejárókat átvágták, és úgy hagyták a hétvégére. Így autóval most nem lehet ki- és behajtani a házakhoz és a garázsokhoz.

Feltörték a kapubejárókat a Szatmár utcában
Olvasó
Feltörték a kapubejárókat a Szatmár utcában
Olvasó

Olvasónk azt írja, hogy vannak, akik elpakolják a törmeléket a bejáróról, de sokan, főleg az idősebbek, erre egyedül nem képesek.

Azt is írja, hogy ők sem kaptak tájékoztatást a munka menetéről és a várható korlátozásokról. Erről egyébként a csütörtöki közgyűlésen Puskás Tivadar a ciklus beszámolójával búcsúzott a közgyűléstől 2019. September 26. 08:31 is szó volt, kiderült, hogy ezeket az információkat, illetve a munkáról szóló lakossági főrumok időpontját csak a szombathely.hu oldalon közlik, ott is eléggé nehezen megtalálható helyen.

Tóth Kálmán tette fel a kérdést, hogy miért nem az olvasottabb lapokban jelentetik meg ezeket az információkat, meg is nevezte a Vas Népét, lapunkat, a Nyugat.hu-t, és az ismét megjelenő Savaria Fórumot.

Olvasónk egyébként azt is megjegyezte, hogy itt is négyméteresre építik a bejárókat, és itt is sokaknak szűk ez. De, mint írja, a lakü saját maga nem csinálhatja meg, mert megbüntetik, engedélyeztetni kell, ami nem olcsó. És csak a csatornarekonstrukciót végző kivitelező szélesítheti ki a bejárót.

(A fotók a Szatmár utcában készültek)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra