Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Puskás Tivadar a ciklus beszámolójával búcsúzott a közgyűléstől

Ipkovich György is elköszönt, 29 év után. Olvassa újra közgyűlési tudósításunkat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

16:45

Köszönöm, hogy végigszolgálhattam ezt a kilenc évet

Ezzel búcsúzott a beszámoló végén Puskás Tivadar polgármester.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nemény András azt mondja, sok mindenben nem értettek egyet Puskás Tivadarral, de frakciójuk nevében köszöni a munkáját és jó egészséget kíván a további munkájához.

Ipkovich György szólal fel, aki Puskás előtt nyolc évig volt polgármester és 1990 óta városi képviselő, ő sem indul a választásokon. Most elköszön, azt mondja, nagy megtiszteltetés volt, hogy szolgálhatta a várost. Köszöni a munkatársaink, a hivatal dolgozóink, volt és mostani képviselőtársainak a közös munkát, a városnak a lehetőséget.

Közgyűlés 2019.09.26
Ipkovich György is elbúcsúzott
Mészáros D. Zsolt

Továbbra is szombathelyi lakos lesz, és ha lesz véleménye, azt el is mondja. Kívánja, hogy a többiek a várossal, a városért dolgozzanak tovább is.

Puskás Tivadar is köszöni a lehetőséget a munkatársainak a közös munkát, a családjának a támogatást.

Lendvai Ferenc is mérleget akar vonni, mint mondja, nem is olyan kényelmes a képviselői szék, de jó benne ülni. Köszöni Puskás Tivadar munkáját.

Függöny le.


16:05 Itt a ciklusprogram beszámolója

Ezt az elejéről halasztották el, nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz Puskás Tivadar utolsó nyilvános szereplése a közgyűlésen polgármesterként.

Összesen négy képviselő maradt a teremben, az érdeklődők közül szinte senki.

A beszámolót egyébként már többször is megtette a leköszönő polgármester.


15:55 Új közszolgáltató irodaház, mozikávézó

Erről az ügyről is beszámoltunk már Két év múlva költözhetnek a szombathelyi közműszolgáltatók 2019. September 25. 13:03 , vita nélkül megszavazzák.

Aztán hirtelen a Savaria mozi bérleti pályázata van hátra. Nemény és Molnár azt mondja, készen van az előterjesztés, csak a polgármester nem terjesztette be.

Ezt most halasztják, amíg az anyagot nem frissítik.


15:45 Nem lesz cserkészház

Írtunk Kérdéses az Epcos volt szombathelyi telephelyére tervezett cserkészház sorsa 2019. September 24. 11:03 az Epcos volt telephelyére épült épület bérbe adásáról, az asztaliteniszezők és a vívók hozzájárultak a költségekhez, a cserkészek viszont nem, így nem valószínű, hogy beköltözhetnek.

Illés Károly javasolja, hogy ennek ellenére adják oda a cserkészeknek történelmi igazságszolgáltatásként. Molnár Miklós viszont azt mondja, sokat tárgyaltak a Cserkésszövetséggel, az épületet üzleti alapon kell hasznosítani. Ráadásul úgy nem lehet dönteni, hogy nem ismerik a pontos számokat. Javasolja, fogadják el azt, hogy a következő ülésre visszahozzák, addig egyeztessenek.

Az új épület látványterve az Epcos volt telephelyén
kulso

Puskás bejelenti, beszélt a Cserkésszövetséggel, azt kérik, hogy tárgyaljanak. Így el is fogadják.


15:35 Sietnek

Annyira sietnek, hogy az önkormányzati alapítványok beszámolóit egyben szavazták meg.

Annyira siettek, hogy most újra kell szavazni egy kuratóriumi tagcseréről.

Ha jól értjük, egy bizonyos Király Tamást jelöltek, de úgy tűnik, ez a név a Szombathelyről elköltözött Cseszkó Tamást takarja, legalábbis a hozzászólások szerint. Vissza is vonták az előző határozatot, majd a következő közgyűlésen döntenek.


15:20 Könnyebb lesz a helyi népszavazás

Szó nélkül fogadták el.

Nagy sebességre kapcsolt a közgyűlés, percek alatt, vita nélkül mennek át a napirendi pontok.


15:00 Itt a délutáni szakasz

Az új kerékpárutak jönnek, erről is írtunk Balogunyomig és Vépig akarják kiépíteni a szombathelyi kerékpárút-hálózatot 2019. September 25. 06:58 , hozzászólás nélkül elfogadták. Aztán a Romkert mozaikjának elhelyezését Nem tudták folytatni a szombathelyi Romkert felújítását, a Pásztor utcai látványtárban állítják ki a római mozaikot 2019. September 22. 20:13 fogadják el vita nélkül.

Most a költségvetési kiadásokkal foglalkoznak, képviselői keretek felhasználására jönnek a javaslatok.


13:20 Rengeteg szavazás

Most a két ülés közti beszámolóhoz csatolt határozatokról szavaznak, sok van.

Aztán megszavazzák a Bolyai iskola felújítását és bővítését, erről írtunk korábban Felújítják és bővítik a szombathelyi Bolyai iskolát, az EU, az ELTE és az önkormányzat dobja össze a pénzt 2019. September 22. 13:08 .

Most ebédszünet következik, 14:50-ig.


12:55 Elhatárolódnak Hende Csabától?

László Győző pontosítja korábbi előterjesztését, azt kéri, hogy a közgyűlés határolódjon el Hende Csaba múltkori kijelentésétől, és jelentse ki, hogy az etikus politikai magatartás mellett kötelezi el magát.

Közgyűlés 2019.09.26
Az új többség megszavazta, hogy elhatárolódnak Hende Csabától
Mészáros D. Zsolt

Hende hozzászól, ő nem hazaárulózott, ezt Nemény András tette meg, és meg is jegyzi, hogy Neménynek fel is lehet állnia. Emlékeztet arra, hogy a közgyűlésnek nincs joga az ő munkáját minősíteni, ha ezt mégis megteszik, minden jogi eszközt igénybe vesz, hogy töröljék azt.

Lendvai javasolja, ebből a javaslatból vegyék ki Hende nevét és helyettesítsék be Nemény Andráséval.

Puskás azt kérdezi a jegyzőtől, ezt a javaslatot törvényesen napirendre és szavazásra veheti-e a közgyűlést. A jegyző azt mondja, meg fogják vizsgálni, jelen pillanatban nem tud törvényességi aggályt megfogalmazni.

Szavaznak, az új többség a Fidesz ellenszavazatai mellett megszavazza, hogy a közgyűlés elítéli Hende Csaba hazaárulózós akcióját és elhatárolódik tőle.

Azt is megszavazzák, hogy október 6-án egy történész mondjon beszédet az ünnepségen. És Kopcsándi József (Éljen Szombathely) javaslatára azt is, hogy fessék át a stadion borítását.


12:45 Koczka új teniszpályákat akar

Koczka Tibor emlékeztet, hogy stadion építésekor azt mondták, egyetlen szakosztályt sem érhet hátrány. De a tenisz hátrányban van, nagyon kevés a pálya. Most egy 40 milliós keret nyílt a tenisz fejlesztésére, kéri, hogy a következő közgyűlésre készítsenek előterjesztést a Kondics utcában, a volt dobópálya helyére építendő teniszpályákról. Ezt elfogadja a közgyűlés.

Balassa javasol egy hároméves koncepciót az akadálymentesítés kibővítéséről. És kezdeményezi, hogy a kórház előtt jelöljenek ki egy gyalogátkelőt, mindkét javaslatot egyhangúlag el is fogadják később.


12:10 Útfelújítások, csapadékvíz-elvezetések

Még mindig az útfelújításokról beszélnek, pedig a két ülés közti beszámoló van napirenden.

Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) elmondja, hogy az útfelújítási programot a hivatal munkatársaival közösen állították össze, és kérték a képviselők javaslatait is. Arról is beszél, hogy nincs a napirenden a parkfenntartás, tisztítás koncepciója, ezt az előző ülésen kérte.

Javasolja, hogy a köztéri hulladéklerakókat a nagyobb forgalmú területeken gyakrabban ürítsék. Erről nemrég mi is írtunk Csordultig vannak időnként a köztéri hulladékgyűjtők Szombathelyen 2019. September 21. 07:03 .

Aztán most, valószínűleg nem véletlenül, a képviselők elkezdik sorolni az elmúlt öt éves eredményeiket.

Szombathelyi közgyűlés 2019. 9. 26.
A polgármesteri pulpitus
Józing Antal

Takátsné Tenki Mária közben méltatlannak nevezte, hogy tavasszal leváltották a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának éléről. Nemény András azt mondja, ez a döntés konszenzussal született, s az új többség megalakulása után ebben az egy bizottságban volt változás. Azért elnézést kér, ha korábban megsértette, és megjegyezte, az elmúlt fél évben őt nevezték már mindennek ebben a teremben.

Nemény javasolja, hogy az október 6-i, aradi vértanúk emléknapját tegyék politikamentessé, kérjenek fel egy történészt a beszéd megtartására. Puskás azt mondja, a demokrácia nevében erről is hozzanak diktatórikus döntést, de hadd tartsa meg a jogát, hogy azt kér fel a beszédre, akit szeretne.


11:35 Még mindig a két ülés közti beszámoló

Molnár Miklós egy mondást idéz: Ha egy problémát nem tudsz megoldani, told másra. Szerinte épp ezt hallották korábban, egy képviselőnek egy útfelújításra már előre figyelnie kellene, nem csak szalagot átvágni. Emlékeztet rá, hogy az utak többsége uniós támogatásból újult meg. Volt olyan utca, ahol sok vitába telt, amíg gazdasági gyűjtőútnak sikerült minősíttetni, mert így kaphatott támogatást, és ebben Kecskés László nem vett részt.

Azt is kijelenti, nem emlékszik rá, hogy fideszes képviselőtől érkezett volna javaslat útfelújításra.

Kecskés visszavág, Molnár korábban semmit nem foglalkozott a körzetével, szerinte ott nem is fogadnák a köszönését, csak a házáig újíttatta fel az utcát. (Mi tesszük hozzá, hogy Molnár Miklós listáról jutott a közgyűlésbe).

Molnár Miklós válaszol, nem az ő, hanem Illés Károly házáig újították fel az utcát.

Takátsné Tenki Mária szomorú, mert szerinte az ellenzéki,

kormányellenes

képviselők megakadályozzák a Kőszegi utca 120 parkolójának beüzemelését. Kéri, hogy az ehhez szükséges pénzt szavazzák meg.

Közgyűlés 2019.09.26
Takátsné most háborodott fel a leváltása miatt
Mészáros D. Zsolt

Kijelenti, lehet etikus viselkedést követelni, de úgy nem megy, hogy a felszólalás után sértő kifejezéseket használnak. Ez nem kifizetődő - mondja.

Illés azt mondja, az utcáját végig felújították, ő a közepén lakik. És Molnár utcáját tényleg az alpolgármester házáig újították fel. Megemlíti, hogy az év elejétől 800 milliónyi útfelújítás maradt el, mert azokat az ellenzék lesöpörte.

Molnár azt mondja, abban állapodtak meg, pont azért zajlik az útfelújítás több szakaszban, hogy ne érje az elfogultság vádja őket. Hozzátette, utat akkor lehet felújítani, amikor forrás van rá.

Hangzavar, újabb szünet.


10:20 Még mindig a hazaárulós vita

Kántás Zoltán szerint arcpirító, amikor a keresztény, nemzeti oldalt vádolják gyűlöletkeltéssel, az a baloldal teszi ezt, akik folyamatosan kettős mércét használnak a közbeszéd tisztasága kapcsán. Czeglédy Csabát többszörösen elítélt adóbűnözőnek nevezi, kijelenti, a ciklus elején Czeglédy a fideszesek kicsontozásáról beszélt.

Kijelenti, Hende Csaba a nemzetbiztonsági kockázatra hívta fel a figyelmet a beszédében.

Puskás is csatlakozik, azt mondja, a migránskérdésben két álláspont van, mindkettő egyértelmű. Azt nem érti, hogy Nemény András miért ágál a saját kvótapárti álláspontja ellen.

Szombathelyi közgyűlés 2019. 9. 26.
A fideszesek kiálltak Hende Csaba mellett
Józing Antal

Közben Molnár Miklós és Illés Károly szólalkozik össze, Illés személyiségzavarosnak nevezi Molnárt. És még folytatják.

Sátory Károly (Fidesz) is beszáll, kikéri magának, hogy - szerinte - Nemény megsértette bekiabálásában Takátsné Tenki Máriát. A bekiabálást nem hallottuk. Reméli, hogy Balázsy Péter békét kereső politikája eredményes lesz.

Koczka Tibor alpolgármester (független) emlékeztet rá, hogy korábban kijelentette, véget akar vetni a politikai háborúnak, sem most, sem a hétfői kampánygyűlésen nem vette észre, hogy errefelé menne a dolog. Szerinte Hende Csaba nem magára, hanem Balázsy Péterre borított jeges vizet most, és ezzel a 30 éves pályafutására is koronát tett. Elárulta az MDF-t, a polgári körüket, és most migránsozik, amikor honvédelmi miniszterként nem sikerült megépítenie a kerítést.

Puskás azt mondja, Hende volt az egyetlen honvédelmi miniszter, aki öt évig betöltötte ezt a posztot. Hozzátette, ez volt Koczka második leghosszabb felszólalása az elmúlt öt évben. Felszólítja, ha ténylegesen polgármester akar lenni, akkor ne Hende Csabával, hanem a várossal foglalkozzon.

Közgyűlés 2019.09.26
Most már szövetségesek
Mészáros D. Zsolt

Lendvai Ferenc (Fidesz) László Győző tapasztalatlanságnak tudja be a hozzászólást, azt mondja, ő emlékszik arra, amikor az ellenzéki képviselők kicsontozással fenyegetőztek. Javasolja, nézzenek magukba, hogy mivel vádolják a sajtóban a Fideszt.

Közben Tóth Kálmán (Éljen Szombathely) kéri, hogy a beruházásoknál, útfelújításoknál időben és megfelelő módon tájékoztassák az érintett lakókat a korlátozásokról.

Kérdezi, hogy a lakossági fórumokat miért csak a szombathely.hu-n hirdetik meg, miért nem a Vas Népében, a Nyugat.hu-n vagy a most újra létező Savaria Fórumban.

Puskás kijelenti, úgy látszik, eddig Hende volt a célpont, most ő lett.

Kecskés László (Fidesz) kijelenti, hogy a baloldali képviselők a saját körzetükre fordítják majd a pénzt, nem a polgári választókerületekre. Azt mondja, annak idején azért nem szavazták meg az útfelújításokat, mert azokat baloldali választókerületben tervezték.

Szerinte a baloldal nem tartja be az ígéreteit, ezért szegény az a szombathelyi lakos, aki rájuk szavaz.

Horváth Attila (Éljen Szombathely) felsorolja azokat az utcákat, amiket felújítottak. Kecskés választókerülete éppen az új többség megalakulása után kapott 30 milliót játszótér-felújításra.

Hangzavar, nem érthető, mit mondanak egyszerre legalább öten.

Tíz perc szünet.


9:50 Hende folytatja, amit elkezdett, tagadja, hogy hazaárulózott volna

László Győző (Éljen Szombathely) azt mondja, hogy tavaly tisztességes, becsületes kampány volt az időközi választáson, akkor reménykedett abban, hogy Szombathelyen máshogyan is tudnak működni, mint az országos politika. De most elfajultak a dolgok, jött a bevándorlópártizás, majd Koczka Tibor nyilatkozatából kiderült, hogy ez központi utasítás volt. A Fidesz kampánygyűlésén pedig felháborító dolgok történtek.

Felháborítónak nevezi és visszautasítja, hogy hazaárulónak nevezik a politikai ellenfeleiket. Most eljött az idő, amikor választaniuk kell, a Balázsy Péter békére szólító felhívása és Hende Csaba uszítása között. Kéri, hogy a közgyűlés tagjai tegyenek hitet a normális politizálás, az elvek és szakmai viták mentén.

Szombathelyi közgyűlés 2019. 9. 26.
Hende Csaba a közgyűlésben
Józing Antal

Puskás azt mondja, nem emlékszik, hogy Hende egyszer is kimondta volna a hazaáruló kifejezést. Amúgy meg kampány van, és nagyon jó kampányhatározat, amit László Győző megfogalmazott - mondja.

Hende Csaba kijelenti, attól, hogy valamit többséggel elfogadnak, az nem lehet igaz. Ő egyszer sem mondta ki ezt a kifejezést. Azt mondta, hogy Nemény alkalmatlan, mert Czeglédy Csaba befolyásolja, hogy olyan tüntetéseken vett részt, ahol pocskondiázták a Fideszt. Szerinte a mocskos rigmusokat harsogó tüntetéseken való részvéte után Nemény nem lehet partnere a kormánynak.

Hende megint előveszi, hogy szerint Nemény migránsokat akar behozni Szombathelyre. Azt mondja, a kvótarendszer megint napirenden van az Európai Unióban, és Nemény korábban azt mondta, hogy támogatja a kvótát.

Belemerül a sorosozásba, Nemény azzal a Timmermansszal fotózkodott, aki Soros Györggyel egyeztetett a migránsok behozataláról. Szerinte, aki azt mondja, hogy a kvóta elfogadható, azt is támogatja, hogy migránsokat hozzanak Szombathelyre. Kijelenti, nem ő, hanem a közönség használta a hazaáruló kifejezést, egyébként két éve Nemény egy tüntetésen hazaárulónak nevezte a kormányt.

Kijelenti, László Győző nem mondott igazat, a fideszesek tapsolnak.

Nemény András kijelenti, ő gazdasági hazaárulózásról beszélt két éve. Hende kimondottan uszító és gyűlöletkeltő beszédet mondott a kampánygyűlésen, a szombathelyiek el fogják dönteni, melyik utat akarják.

Közgyűlés 2019.09.26
Neményt támadta meg Hende
Mészáros D. Zsolt

Illés Károly megmagyarázza, miért használják a bevándorláspárti kifejezést, azért, mert Nemény három éve támogatta a kötelező kvótát. A szivárványkoalíció kifejezést pedig viccesnek nevezi.

Hende azt kéri, a közgyűlés térjen vissza a feladatához, megvannak a hatásköreik. Nemény Andrást saját tetteivel és szavazóival szembesítette a kampányülésen, és hogy erre hogyan reagált a közönség, abból Neménynek kellene levonnia a következtetést.

Ipkovich György (Éljen Szombathely) másra tereli a szót, a képviselői keret felhasználásáról beszél, az Életünk ki szeretne adni egy, a város vendéglátását bemutató kötetet, kéri, hogy a közgyűlés járuljon hozzá, hogy erre a keretéből 250 ezer forintot adjon.

Hozzáteszi, hogy annak idején, amikor ő volt a polgármester, nagyon súlyos jelzőket kellett elviselnie. Kérdezi, hogy Hende Csaba a következőkben tervez-e ilyen kijelentéseket, mert akkor ő nem megy el. Pedig Hende tud normális beszédeket tartani, ezt tapasztalta - mondja.


9:45 Nem tudja bővíteni a házát

Puskás közben három percben megadja a szót Németh Gábornak, akit bulldog típusú embernek nevez.

A férfi azt mondja, a rendezési terv az úgynevezett piros vonal miatt nem teszi lehetővé a háza bővítését, ami az egész családját érinti. Három éve levelezik, érdemi választ nem kapott az ügyben.

Szombathelyi közgyűlés 2019. 9. 26.
Németh Gábor felszólal
Józing Antal

Puskás azt mondja, nem ő húzta a piros vonalat, és úgy gondolta, a szakemberek megtudják oldani az ügyet. A jelek szerint a szakemberek már foglalkoztak és foglalkoznak az üggyel. De látszik, hogy a polgármester némileg megsértődött, mert a férfi hazugnak nevezte az egyik bekiabálásában. Megígéri, hogy a piros vonal jövőre, a rendezési terv módosításakor a piros vonal eltűnik.

De Németh Gábor bekiabálja, hogy a három év alatt sok kára keletkezett az ügy miatt.

9:35 Puskás megint bevándorlózik

Puskás megszavaztatja a napirend módosítását, de megjegyzi, Nemény úgy viselkedik, mintha a bevándorlási kvóta lenne a téma, de nem az. Közben a közgyűlés megszavazza, hogy a ciklusprogramról beszámoló a nyilvános ülés végén legyen. Puskás reméli, hogy a tévében vagy a teremben sokan figyelik majd a beszámolót.

Azt is megszavazzák, hogy vegyék napirendre a Savaria mozi büféjének bérleti ügyét.

Közben kiderül, hogy negyed kettőtől háromnegyed háromig lesz szünet.


9:10 Puskás Tivadar utoljára köszönti a közgyűlést

Pár perc késéssel, de elkezdődött az ülés. Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) köszöni az öt éves munkát, minden képviselő kapott egy tablót s egy emlékérmet. Reméli, hogy a város javára szolgált a munkájuk.

Szombathelyi közgyűlés 2019. 9. 26.
Tabló a ciklus képviselőiről
Józing Antal

Megemlíti, hogy a két héttel ezelőtti polgárőr napon az önkormányzat emlékplakettet kapott. Ezt olyan helyre teszik majd ki, ahol az érdeklődők megtekinthetik.

Bejelenti, hogy egy állampolgár hozzá akart szólni, de ezt visszautasította, mert hiányos volt a kérelem. Azt is, hogy a város kapott a honvédelmi minisztériumtól egy ágyút, ami az Aréna úton, a karneváliroda udvarában van. Ezt műemlékként kezelik majd.

Balassa Péter (Jobbik) kéri, hogy a visszautasított felszólalást mégis engedélyezze a polgármester. Puskás azt mondja, Németh Gábor azért fordult az önkormányzathoz, hogy a rendezési tervet módosítsák, mert a házán megy keresztül egy piros vonal, de megígérték, hogy ezt rendezik, de csak a rendezési terv következő módosításán.

Nemény András (Éljen Szombathely) javasolja, hogy vegyék fel a mozi büféjének bérleti pályázatát, az előző ülésen erről döntöttek. És azt is, hogy a ciklusprogram beszámolóját tegyék az ülés végére. Puskás szerint abban reménykednek, hogy ha estére teszik a beszámolót, akkor kevesebben fogják nézni.

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) emlékeztet, hogy az elvarratlan ügyek lezárását ígérte a polgármester, de ezek közül pár nincs a napirenden. Ilyen az önkormányzati cégek féléves beszámolója, néhol nagyon súlyos problémák vannak, és így a szolgáltatások elvégzését is veszélyeztethetik.

Azt is megjegyzi, hogy a rendezési terv módosítása súlyos csúszásban van, önkormányzati terveket is nehezít az elmaradás. Érthetetlennek nevezi, hogy ilyen fontos ügyet nem tárgyal az utolsó ülésen a közgyűlés.

Szombathelyi közgyűlés 2019. 9. 26.
Az utolsó ülés
Józing Antal

Illés Károly alpolgármester (Fidesz) azt mondja, tavaly ősszel az ellenzék távolmaradása miatt nem fogadták el az átfogó módosítást, közben változott az országos rendezési terv, most annak az előírásait építik be. Balassa viszont azt mondja, akkor a Fidesznek többsége volt, elfogadhatták volna.

Balassa javasolja, hogy a zárt ülésen tárgyalják meg az állampolgár kérését, hogyan kívánják hasznosítani azt az ingatlant. Az említett férfi, Németh Gábor elkezd beszélni, a polgármester próbálja belefojtani a szót.

A közgyűlés leszavazza, hogy tárgyalják az ügyet. A Fidesz nemmel szavazott, az ellenzék nagy része nem is voksolt.


Ez is eljött hát, a 2014-től 2019-ig tartó önkormányzati választási ciklus utolsó közgyűlése kezdődik hamarosan a szombathelyi városházán.

Írtunk már róla Csütörtökön szimbolikusnak is mondható döntéssel búcsúzik el a jelenlegi szombathelyi közgyűlés 2019. September 23. 07:32 , hogy szimbolikus lépéssel, a helyi népszavazás megkönnyítésével zárhatja a közgyűlés a ciklust, a napirendből ki is emeltünk néhány ügyet. Így a Bolyai iskola felújítását és bővítését Felújítják és bővítik a szombathelyi Bolyai iskolát, az EU, az ELTE és az önkormányzat dobja össze a pénzt 2019. September 22. 13:08 , a Romkert római mozaikjának bemutatását Nem tudták folytatni a szombathelyi Romkert felújítását, a Pásztor utcai látványtárban állítják ki a római mozaikot 2019. September 22. 20:13 , a kerékpárút kiépítését Balogunyomig és Vépig Balogunyomig és Vépig akarják kiépíteni a szombathelyi kerékpárút-hálózatot 2019. September 25. 06:58 .

A napirenden egyébként nincs túl sok ügy, a nyilvános ülésen 16, a zárt ülésen három napirendi pont van. De ez nem jelenti, hogy rövid lesz az ülés, teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a kampány ide is beteszi a lábát, hallhatunk majd nagy vitákat, és borítékolható pár összeveszés is.

Perceken belül kezdődik az ülés, itt percről percre tudósítunk, akinek ez nem elég, kattintson élőképes közvetítésünkre Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről October 29. 08:51 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés